Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MรฅlillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVรคstervik Speedway

๐ƒ๐š๐ง๐ฌ๐ค๐š ๐ง๐ฒ๐Ÿ๐จฬˆ๐ซ๐ฏ๐šฬˆ๐ซ๐ฏ๐ž๐ญ ๐ ๐จฬˆ๐ซ ๐ข๐ค๐ฏ๐šฬˆ๐ฅ๐ฅ ๐๐ž๐›๐ฎ๐ญ ๐Ÿ๐จฬˆ๐ซ ๐จ๐ฌ๐ฌ: โ€๐๐ฅ๐ž๐ฏ ๐ ๐ฅ๐š๐ ๐ง๐šฬˆ๐ซ ๐‘๐จ๐ฌ๐ฉ๐ข๐ ๐ ๐š๐ซ๐ง๐š ๐ก๐จฬˆ๐ซ๐๐ž ๐š๐ฏ ๐ฌ๐ข๐ โ€

Featured Image

Efter att Dimitri Bergรฉ skadade sig i en polsk ligamatch fรถr nรฅgra veckor sedan och riskerar att vara borta i tre mรฅnader valde vi att agera. In kom danska fรถraren Andreas Lyager som ikvรคll gรถr sin fรถrsta match i rospiggsoverallen.

26-รฅrige Andreas Lyager har trots sin unga รฅlder hunnit samla pรฅ sig en hel del rutin. Pรฅ meritlistan finns bland annat ett junior-lag-EM-guld med Danmark samt ett individuellt guld i danska juniormรคsterskapen. Intresset fรถr speedwaysporten kom dรคremot in i bilden mycket tidigare.

โ€“ Jag รคr uppvuxen intill en 80cc-bana sรฅ speedwayen kom rรคtt naturligt fรถr mig. Jag bรถrjade kรถra redan nรคr jag var fyra รฅr gammal sen tog det nรฅgra รฅr innan jag bรถrjade tรคvla. Fast jag fรถrhoppningsvis har mรฅnga รฅr av kรถrning kvar har jag samlat pรฅ mig en hel del fina minnen. Men de bรคsta vรคljer jag att se framfรถr mig, sรคger Lyager.

Utรถver Rospiggarna kรถr Andreas fรถr Polonia Bydgoszcz i polska andraligan samt Slangerup i danska ligan. Senast han kรถrde i Sverige var 2022 som en del av Indianerna. Efter ett รฅrs uppehรฅll ser han fram emot att ta plats i Bauhaus-ligan igen.

โ€“ Inledningen av รฅrets sรคsong har varit lite sรฅdรคr. Jag har haft en del tรคvlingar som stรคllts in pรฅ grund av regn och kรคnner att jag behรถver mer kรถrning. Dรคrfรถr blev jag glad nรคr Rospiggarna hรถrde av sig. Det รคr en bra klubb med en styrelse som jobbar รฅt rรคtt hรฅll.

โ€“ Jag har saknat att kรถra i Sverige och รคr glad รถver att vara tillbaka. Jag gillar banorna som finns hรคr och som รคr lite annorlunda รคn Polen och Danmarks. Sen mรฅste jag erkรคnna att ni har vรคldigt gott kaffe.

Vilka รคr dina mรฅl med รฅrets sรคsong?

โ€“ Det รคr att stรฅ pรฅ pallen i danska mรคsterskapet samt att bli en stabil poรคngplockare i ligorna. Med Rospiggarna hoppas jag att vi kan ta oss vidare till slutspelet. Fansen kommer fรฅ se en fรถrare som bjuder pรฅ bra speedway, avslutar Lyager.

Dela nyheten: