Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

𝐃𝐚𝐧𝐬𝐤𝐚 𝐧𝐲𝐟𝐨̈𝐫𝐯𝐚̈𝐫𝐯𝐞𝐭 𝐠𝐨̈𝐫 𝐢𝐤𝐯𝐚̈𝐥𝐥 𝐝𝐞𝐛𝐮𝐭 𝐟𝐨̈𝐫 𝐨𝐬𝐬: ”𝐁𝐥𝐞𝐯 𝐠𝐥𝐚𝐝 𝐧𝐚̈𝐫 𝐑𝐨𝐬𝐩𝐢𝐠𝐠𝐚𝐫𝐧𝐚 𝐡𝐨̈𝐫𝐝𝐞 𝐚𝐯 𝐬𝐢𝐠”

Featured Image

Efter att Dimitri Bergé skadade sig i en polsk ligamatch för några veckor sedan och riskerar att vara borta i tre månader valde vi att agera. In kom danska föraren Andreas Lyager som ikväll gör sin första match i rospiggsoverallen.

26-årige Andreas Lyager har trots sin unga ålder hunnit samla på sig en hel del rutin. På meritlistan finns bland annat ett junior-lag-EM-guld med Danmark samt ett individuellt guld i danska juniormästerskapen. Intresset för speedwaysporten kom däremot in i bilden mycket tidigare.

– Jag är uppvuxen intill en 80cc-bana så speedwayen kom rätt naturligt för mig. Jag började köra redan när jag var fyra år gammal sen tog det några år innan jag började tävla. Fast jag förhoppningsvis har många år av körning kvar har jag samlat på mig en hel del fina minnen. Men de bästa väljer jag att se framför mig, säger Lyager.

Utöver Rospiggarna kör Andreas för Polonia Bydgoszcz i polska andraligan samt Slangerup i danska ligan. Senast han körde i Sverige var 2022 som en del av Indianerna. Efter ett års uppehåll ser han fram emot att ta plats i Bauhaus-ligan igen.

– Inledningen av årets säsong har varit lite sådär. Jag har haft en del tävlingar som ställts in på grund av regn och känner att jag behöver mer körning. Därför blev jag glad när Rospiggarna hörde av sig. Det är en bra klubb med en styrelse som jobbar åt rätt håll.

– Jag har saknat att köra i Sverige och är glad över att vara tillbaka. Jag gillar banorna som finns här och som är lite annorlunda än Polen och Danmarks. Sen måste jag erkänna att ni har väldigt gott kaffe.

Vilka är dina mål med årets säsong?

– Det är att stå på pallen i danska mästerskapet samt att bli en stabil poängplockare i ligorna. Med Rospiggarna hoppas jag att vi kan ta oss vidare till slutspelet. Fansen kommer få se en förare som bjuder på bra speedway, avslutar Lyager.

Dela nyheten: