Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Bara två dagar kvar till Rospiggarnas säsongspremiär!

Featured Image

Idag går starttejpen upp för sex av lagen i BAUHAUS-ligan 2021 men för Rospiggarnas del går starten på årets säsong inte förrän på torsdag. I väntan på att årets Rospiggssäsong drar igång har vi tagit tempen på lagledare Peter Jansson.

Peter Jansson, du har nu byggt ihop årets Rospiggstrupp. Vad säger du om årets trupp?

”- Det känns väldigt bra och spännande. Laget kommer vara en blandning mellan rutinerade förare samt unga killar som är på väg att få sitt stora genombrott. Det viktigaste när vi byggde laget var att få ihop en bra grund. Precis som förra året behövde vi bra svenskar och jag tycker att vi känns väldigt starka på svensksidan även i år med bland andra Kim Nilsson, Timo Lahti & Daniel Henderson. Därefter var det viktigt att få in killar som verkligen kan fungera tillsammans i en grupp vilket det känns som att vi har lyckats med. Jag tycker att vi har fått till en bra trygghet och harmoni med de förarna vi har.”

Vi har en ny lagkapten i Kim Nilsson. Vad kommer hans återkomst betyda för klubben?

”- Kim kommer betyda väldigt mycket för både laget samt intresset för Rospiggarna Speedway. Han kommer vara en stor del av lagets ryggrad och det är otroligt viktigt att ha en sån ledargestalt som Kim i laget. Han kommer vara en av förarna som tar kommandot och som stöttar de andra. Det är han som ska gå i spetsen för laget och visa vad Rospiggarna står för.”

Vad kommer vara Rospiggarnas styrkor under årets säsong?

”- Våra styrkor kommer att vara gemenskapen och sammanhållningen i laget. Vi kommer ha ett jämt lag från 1-6 och det är viktigt att vi är trygga i det jobbet som vi kommer göra. Vi kommer göra jobbet gemensamt och alla kommer ställa upp för varandra. Det är väldigt viktigt att alla förare kan dra sitt strå till stacken samt att de får känna sig delaktiga i laget.”

Vad har Rospiggarna för målsättning 2021?

”- Vi hoppas kunna ta vid där vi slutade förra året. Målet är att vara med i toppen av elitserien och vara med och stöka samt ställa till med oreda för de övriga lagen. Vi kommer naturligtvis gå in för att vinna varje match och kommer vara starka på framför allt hemmaplan. Målet är att vara bland Topp 4 när säsongen är slutkörd och därefter göra ett väldigt bra slutspel. När man väl är i slutspel vill man gå hela vägen och inte stupa på det berömda målsnöret. Man bör hålla ett extra öga på Rospiggarna under säsongen 2021!”

Peter Janssons Förarkommentarer:

Timo Lahti (1,358):

”- Timo Lahti är en toppförare i elitserien som kan slå vem som helst och han gör sällan en dålig match. Han är en del av ryggraden i laget och är en förare som jag förlitar mig väldigt mycket på.”

Kai Huckenbeck (1,286):

”- Kai Huckenbeck är en riktigt bra förare som jag tror kommer ta ytterligare ett kliv i år. Han hade det lite småtungt förra året i Sverige men är väldigt stabil och jag tror han kommer blomma ut till en heatledare under årets säsong.”

Daniel Henderson (0,500):

”- Daniel Henderson hade sin bästa säsong någonsin under förra året och det finns ingenting som talar för att det här året ska bli sämre. Han är en av elitseriens bästa reserver. Vi känner varandra väldigt bra, vi vet vart vi har varandra och vi trivs i varandras sällskap.”

Adrian Miedzinski (1,500):

”- Adrian Miedzinski är en fantastisk speedwayförare när allting stämmer för honom och när han är som bäst kan han gå ut och köra in 15p. Han är en toppförare men det gäller bara att hitta dit och vi brukar ha en förmåga att hitta dit tillsammans.”

Artur Mroczka (1,250):

”- Artur Mroczka är en kille som vi har tagit in för bredda upp truppen. Det är en rutinerad och startsnabb förare som dessutom är en bra lagkille som jobbar lite i det tysta.”

Oleg Mihailov (1,250):

”- Oleg Mihailov är en väldigt lovande kille från Lettland som bland annat slutade på en tredjeplats i junior-VM förra året. Han åker stilrent och är bra på att starta. Varje bana kommer vara ny för honom men det ska bli väldigt intressant att ge honom lite chanser i elitserien.”

Patryk Dudek (1,678):

”- Patryk Dudek är en världsförare och det känns som att han har hittat tillbaka till den nivån som han verkligen är i efter ett par säsonger kantat av skador. Jag tror det är bra för honom att inte göra en GP-säsong i år och det känns som att han kan behöva ett miljöombyte efter att ha varit i Dackarna i många år.”

Andrey Kudriashov (1,250):

”- Andrey Kudriashov är en kille som jag tror kommer slå många med häpnad under årets säsong. Det ska bli otroligt roligt att få se honom köra Speedway i Sverige och jag tror att den bekantskapen kommer bli väldigt bra.”

Oscar Holstensson (0,500):

”- Oscar Holstensson är en ung svensk kille som jag tror kommer lyfta sig med tiden men just i år är kanske inte rätt år att ställa en massa krav på honom. Han kommer vara med som sjua så får vi se hur han utvecklas under säsongen.”

Norick Blödorn (1,250):

”- Norick Blödorn är en ung supertalang från Tyskland. Resultaten kommer gå upp och ner under årets säsong. Det är en kille som kommer behöva ha tid på sig och som vi behöver ha lite tålamod med för då kommer det bli riktigt bra i slutändan.”

Kim Nilsson (1,750):

”- Kim Nilsson är en toppförare i elitserien. Han blev bästa svensk i BAUHAUS-ligan under 2020 och det finns ingenting som talar för att han inte skulle bli det även i år. Det känns otroligt roligt att han har valt att återvända till Rospiggarna.”

Dela nyheten: