Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Bortaspöket äntligen skrämd!

Featured Image

Efter att vi igår besegrade Piraterna borta med 46-44 och därmed körde hem säsongens första bortaseger var det ett glatt gäng rospiggsförare som fortsatte färden mot Skrotfrag Arena där kvällens drabbning utspelar sig. För motståndet står serietvåan Dackarna som lär vara revanschlystna efter att de igår förlorade borta mot Västervik med 41-49. I kampen om bonuspoängen har vi ett övertag med sex poäng efter vinsten hemma på Credentia Arena med 48-42 tidigare under säsongen.

Rospiggsförarnas poäng från gårdagens match:
1) Niels-Kristian Iversen: 10p+2 (0,2,2,1,3,2)
2) Kim Nilsson: R/R
3) Timo Lahti: 4p+2 (0,1,2,1)
4) Dimitri Bergé: 9p+1 (2,2,2,2,1,0)
5) Kai Huckenbeck: 10p+1 (3,0,2,2,2,1
)
6) Antonio Lindbäck: 12p+1 (3,3,3,1*,2)
7) Victor Palovaara: 1p (1,0,0)

Kvällens laguppställningar:

Dackarna: 1) Brady Kurtz, 2) Maciej Janowski, 3) Rasmus Jensen (K), 4) Daniel Bewley, 5) Andzejs Lebedevs, 6) Filip Hjelmland & 7) Ludvig Lindgren

Lagledare: Mikael Teurnberg & Rikard Kling

Rospiggarna: 1) Niels-Kristian Iversen, 2) Kim Nilsson (R/R), 3) Timo Lahti, 4) Dimitri Bergé, 5) Kai Huckenbeck, 6) Antonio Lindbäck & 7) Victor Palovaara (K)

Lagledare: Peter Jansson

Peter Jansson:

”- Det kändes otroligt skönt att vi kunde vinna vinna igår och var väldigt viktigt för tabelläget. Vi har mycket arbete kvar under säsongen, det kommer vara tufft hela vägen in till slutet men vi ska vara där när det drar ihop sig. Det som gjorde att vi bärgade segern igår är flera faktorer. Antonio leverade som i fornstora dagar, Iversen gör en bra första match och kunde avgöra i sista heatet men egentligen var det hela laget som presterade. Vi tog en del nollor i början av matchen men sen bestämde vi oss för att undvika de på slutet vilket vi lyckades med och det gjorde att matchen tippade över till vår fördel. Idag väntar en ny match och återigen en tuff uppgift. Dackarna har ett fruktansvärt bra lag men vi brukar åka bra i Målilla och har gjort de genom åren så vi kan absolut åka dit och skrälla. Timo & Antonio körde bra där under SM-finalen för några veckor sedan, Victor gjorde en stark insats där förra året och Iversen brukar trivas bra på den banan. Det kommer bli full fart och vi kommer ge allt för att återvända hem med sex poäng i bagaget efter den här veckan!”

Har du inte möjlighet att vara på plats i Målilla ikväll kommer matchen sändas live på ESS-play. För att se sändningen behöver du ha ett månadsabonnemang för 249 kr/månaden. Som månadsabonnent på ESS-play kommer du även kunna se alla matcher i BAUHAUS-ligan 2023.

Första heatet startar klockan 19:00. Nu kör vi!

Dela nyheten: