Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Christoffer Selvin: ”- Jag vill fortsätta utvecklas som förare och då är Rospiggarna ett solklart val!”

Featured Image

Uppvuxen i Hasselfors och med Indianerna som moderklubb. Till årets säsong lämnar Christoffer Selvin hemmaklubben för att debutera i Rospiggarna.

Christoffer Selvin fick redan i ung ålder känna på racingen då hans pappa Stefan Larsson är tidigare speedwayförare. Sin första tävling på 85cc gjorde han 2008 och debuten på storcykel var säsongen 2015. Under tiden som junior var Christoffer en del av svenska juniorlandslaget.

”- Mitt intresse för speedwayen började redan när jag var liten. Min pappa var aktiv speedwayförare när jag föddes så sporten har alltid varit en stor del av mitt liv. Jag har många bra minnen från speedwayen men ett av de främsta är när vi i Indianerna tog allsvenskt guld 2021. Vi var ett lag bestående av främst lokala förare och vi var även nederlagstippade. Trots det lyckades vi ta hem guldet!”

Under fjolårets säsong körde Christoffer för moderklubben Indianerna i samtliga tre svenska ligor, BAUHAUS-ligan, Allsvenskan samt Division 1. Han körde också den individuella SM-finalen där det bara blev två heat innan olyckan var framme. Det resulterade i en hjärnskakning som gjorde att han var borta från speedwayen i nästan två månader.

”- I det stora hela var säsongen 2022 bra. Jag hade riktigt roligt ute på banan. Dessvärre drog jag på mig en hjärnskakning under SM-finalen i Linköping. Skadan gjorde att jag missade en stor del av säsongen men jag kom tillbaka återställd på hösten och då kändes min åkning riktigt bra.”

Vilka är dina styrkor som förare och vad behöver du förbättra för att ta nästa steg?

”- Det finns alltid grejer att förbättra för att ta nästa steg vilket är en del av charmen med sporten. Främst behöver jag bli bättre på att utnyttja hela banan. Mina styrkor är att jag är startsnabb samt att jag inte ger upp i första taget.”

Till årets säsong gör Christoffer en hel del förändringar. Han kommer fortfarande representera Indianerna i division 1 men gör också två stycken klubbyten. Utöver Rospiggarna i BAUHAUS-ligan blir Vargarna den nya klubbadressen i Allsvenskan.

”- Jag vill fortsätta utvecklas som förare och då är Rospiggarna ett solklart val. Det är en seriös klubb som jobbar åt rätt håll. Det ska bli jättekul att få göra en debut med att representera Rospiggarna i BAUHAUS-ligan i år. Det är ett bra gäng och jag tror också vi kommer ha riktigt roligt tillsammans under säsongen. Inför årets säsong har jag tränat både fysiskt och mentalt för att vara väl förberedd. Jag och min bror Ludvig har jobbat hårt för att fortsätta utveckla teamet så att vi ska vara så redo för säsongen som det bara går. Jag har bland annat testat ett nytt träningsupplägg, vi har hittat fler sponsorer och även investerat ytterligare i hojarna.”

Vad kan publiken förvänta sig av dig under årets säsong?

”- Mina individuella mål är framför allt att ha kul och hålla mig skadefri denna säsong. Det är förutsättningar för att kunna vidareutvecklas och plocka poäng. Mitt mål med Rospiggarna är att laget har en bra stämning, att vi hjälper varandra och att alla gör sitt yttersta tillsammans. Publiken kan förvänta sig att se en glad och viljestark kille som älskar att köra speedway!”

Fem snabba:
I lurarna: Det beror på humör och situation men inför en match har jag vanligtvis Avicii i hörlurarna
Favoritmat: Hamburgare
Idol som liten: Emil Sajfutdinov och Fredrik Lindgren
Favoritbana: Alla banor har sina olika fördelar men måste jag välja en skulle jag säga Indianernas
Bästa med speedwaysporten: Allt! Allt från umgänget till adrenalinet!

Dela nyheten: