Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Daniel Bewley Förlänger!

Featured Image

Det unge stjärnskottet Daniel Bewley värvades till Rospiggarna under säsongens sista transferfönster och gjorde avtryck direkt! Nu har han valt att förlänga.

I år representerade Bewley även klubbarna Belle Vue Aces i den Brittiska högstaligan, där han satte nytt banrekord på hemmaovalen, samt PGG Row Rybnik i den polska andraligan.
Daniel Bewley spås vara ett av Speedwayens största framtidslöften.

På Meritlistan finns bland annat:
– Silver i det Individuella Brittiska Mästerskapet 2018
– Kvalat till GP-Challenge
– Körde Individuella U21-Vm 2018
– Representerat Storbritannien i Team Speedway Junior World Championship

För lagledare Peter Jansson var det en självklar förlängning:

”- Det var ett självklart val att förlänga med Bewley. Med sitt låga snitt och höga kapacitet kommer han att tillsammans med Tomas H Jonasson bilda ett av de starkaste reservparen i nästa års elitserie. Han är en otroligt viktig del i nästa års lagbygge.

Jag tror att Bewley under säsongen 2020 kommer att bli en stabil elitserieförare som pendlar mellan reservplats och ordinarie. Tar han mellan 5-8p per match så är det helt klart godkänt (Beroende på vilket nummer han kör som).

Det som kännetecknar Bewley som förare är hans förmåga att hitta olika spårval och åka om motståndarna. Han har en förmåga att hitta fina spår på banan som gör att han kan slå vem som helst och när han väl är först då är han först, som mot bortamatchen mot Indianerna när han vann över Piotr Protasiewicz med en hel raksträcka. Han tänker verkligen Speedway när han kör och jag ser vissa likheter mellan honom och en annan viss brittisk förare som jag tog till Norrköping (Vargarna) 2008.

Bewley har även en förmåga att leverera publikvänlig körning med många omkörningar och ger aldrig upp förrän målflaggan väl är passerad, något jag tror att publiken kommer att imponeras av.
(Det kommer även att vara Rospiggarnas kännetecken 2020. Ett lag som bjuder på sig själva och ett lag som aldrig ger upp på banan.)

Bewley tillför en ungdomlig entusiasm och ger mycket ro i laget. På banan börjar han ta för sig allt mer och man får inte glömma att han bara har kört Speedway i några år. Han är bara 20 år och ett stort framtidslöfte och får han bara vara skadefri så tror jag att han kommer tillhöra toppeliten inom ett par år.

Det ska bli oerhört spännande att följa Bewleys utveckling på Speedwaycykeln 2020. Han kommer lära sig de nya banorna fort och det viktigaste är att han lär sig att hitta runt på hemmabanan i Hallstavik.”

Vi är otroligt stolta över att framtidslöftet Daniel Bewley har valt att förlänga med oss.
Bewleys ingångssnitt kommer att bli 1,000.

Dela nyheten: