Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Daniel Henderson: ”- Jag har aldrig varit så här revanschsugen!”

Featured Image

Daniel Henderson fick sitt stora genombrott under säsongen 2020 när han körde sin första elitseriesäsong för Rospiggarna. Efter en fjolårssäsong kantat av den skadan Daniel råkade ut för under semifinalen i allsvenskan förra året är vi otroligt glada över att han är tillbaka på cykeln igen och känner sig redo för årets säsong.

”- Jag hade höga förhoppningar på fjolårets säsong och skulle fortsätta där den slutade året innan vilket såklart är svårt att leva upp till. Säsongen började knackigt med några små ljusglimtar och jag hade precis börjat hitta något riktigt bra när olyckan var framme.”

Vad minns du av själva händelsen och hur mår du idag?

”- Jag minns i stort sätt allting fram till träffen med luftsargen så jag kommer ihåg hela situationen med hur motståndaren framför mig kraschar och jag inte hade något val, antingen köra över honom eller styra mot sargen. Jag styrde mot sargen. Därefter är det svaga minnesbilder. Idag mår jag så bra som jag kan må. Jag går fortfarande hos en sjukgymnast en gång i veckan för att hålla koll på kroppen vilket har hjälpt mig massor i rehabiliteringen. Självklart har inte förberedelserna varit optimala men jag har hållit på med detta nu i några år så jag vet vad det handlar om. Nu blickar vi framåt och jag har aldrig varit så här revanschsugen inför en säsong så det är verkligen kul att vara tillbaka på hojen.”

På meritlistan finns bland annat körningar i varje individuell SM-final sedan 2018 med en femteplats som bästa resultat inskrivet men Daniel har även nått framgångar i isracing där han körde VM-serien under två år samt kört till sig ett SM-silver och två SM-brons. Men för Daniel är det en viss guldmedalj som sticker ut lite extra.

”- Mitt bästa speedwayminne är nog när vi vann division 1 med Smederna och gick upp till allsvenskan inför cirka 3 000 personer på läktaren. Det var ganska mäktigt och det började osa speedway i stan igen. Dessutom var alla förare i laget från Eskilstuna.”

Vilka är dina styrkor som förare och vad behöver du förbättra för att ta nästa steg?

”- Min styrka är att jag ofta tar bra beslut och gör en bra första sväng för att inte komma ut sist. Då jag sällan startar bra, och är något jag jobbar på att förbättra, är det viktigt att jag redan är först in.”

Vad vill du uppnå innan du känner att du kan lägga släpskon på hyllan?

”- Innan jag slutar med att köra speedway vill jag känna att jag har gjort allt i min makt för att hela tiden bli bättre. Jag är inte färdig än utan känner att jag har mer att ge!”

Daniel som i år gör sin tredje raka säsong hos oss har inlett säsongen bra genom att bland annat vara en stor bidragande del till att Rospiggarna körde hem segern i Vetlanda lagcup förra helgen. Vad betyder klubben för dig?

”- Det var aldrig ens ett frågetecken på om jag skulle förlänga med Rospiggarna. Jag hade inte en tanke på att byta klubb och det känns som det var ömsesidigt. Jag trivs otroligt bra i Hallstavik och känner mig verkligen hemma där. Atmosfären i föreningen är bra och andas verkligen speedway. Vi har byggt upp en bra och nära relation i klubben där det bara finns möjligheter och jag hoppas verkligen att jag får stanna i Rospiggarna ett antal år framöver.”

Vilket är ditt bästa minne från tiden i Rospiggarna hittills?

”- Det måste vara bortamatchen i Motala 2020 och hemmamatchen efter den när vi mötte Dackarna. Jag var i mitt livs form och körde in poäng ingen hade kunnat räkna med. Efter starkt förtroende av lagledarna fick jag äntligen visa att jag är att räkna med.”

Vilka är dina mål med säsongen 2022 och vad kan publiken förvänta sig av Daniel Henderson under årets säsong?

”- Vi ska göra det bättre än förra året med Rospiggarna så då blir det final i år. Troligtvis mot ett namnkunnigt Lejonen. Individuellt vill jag upp på en högra placering i SM. Publiken kan förvänta sig en kille som är otroligt åksugen och som kommer göra allt för att vinna. Jag har gjort en bra försäsong så vem vet, kanske är formen från 2020 på g tillbaka?!”

Dela nyheten: