Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Dimitri Bergé inför sin andra säsong i klubben: ” Var ett enkelt beslut att stanna i Rospiggarna”

Featured Image

Fransosen Dimitri Bergé gjorde förra året sin första säsong i Rospiggarna. Med sin övertygande körning i Hallstavik blev han snabbt en publikfavorit.

Dimitri Bergé har inte bara lämnat avtryck inom speedwayen utan kan även titulera sig som världsmästare på både långbana och gräsbana. Senaste åren har dock allt fokus legat på speedwaysporten där han har kört flertalet landskamper för sin hemmanation. En var fjolårets lag-VM där han blev bästa poängplockare för sitt land och var en avgörande del till att Frankrike tog sig vidare till Race Off.

– Det var en tävling som var riktigt skön för min egna del. Jag hade en häftig känsla på cykeln under tävlingarna. Det var första gången jag var i Wroclaw vilket gör resultatet extra bra. Säsongen överlag kändes det som jag blandade och gav. Visst kan det bli mycket bättre men jag njöt av fjolåret, säger Dimitri Bergé.

I år gör Dimitri sin andra säsong i Rospiggarna. Efter ett trivsamt första år ser han fram emot årets säsong.

– Fjolåret i Rospiggarna kändes bra. Vi hade en bra laganda och allt folk som är involverade i klubben är väldigt trevliga. Det gjorde att det var ett lätt beslut att stanna. Redan i slutet av förra säsongen kände jag att ville komma tillbaka hit så jag är glad över att det blir så.

Individuellt har Dimitri kört EM-serien två år i rad. När han blickar framåt mot årets säsong som delvis redan har börjat för honom är målet att ta sig dit igen. Men blicken är också inställt på en större dröm.

– Målet med lagen jag kör för är som alltid att ta sig vidare till slutspelet. Sen vill jag ta fler poäng jämfört med ifjol. Publiken kan förvänta sig att jag ger mitt allt i varje match. För mig själv är målet att kvala mig till EM-serien och köra GP-challenge. Tar man sig dit kan allting hända, avslutar Dimitri Bergé.

Fem snabba:
Morgon eller kväll
Godis eller chips
– Gym eller löpning
Musik eller podd
– Till matchen: Speedwaybussen eller flyg

Dela nyheten: