Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Dimitri Bergé: “- Jag är rejält taggad inför årets säsong!”

Featured Image

Efter att ifjol ha representerat silvermedaljören Lejonen väljer Dimitri Bergé att köra för oss under årets säsong.

Dimitri Bergé anses vara en av Frankrikes bästa förare och på meritlistan finns bland annat guld i junior-EM och ett guld samt två brons i par-EM. Han har även representerat Frankrike vid flertalet landskamper som par-EM och Speedway Of Nations.

”- Min pappa körde speedway förut så jag antar att allt började där. Jag har många minnen från min karriär men det som sticker ut mest är när jag vann U21-EM. Det var en riktigt härlig känsla särskilt att ha vunnit titeln hemma i Frankrike inför min familj, vänner och fans.”

Utöver speedwayen har Dimitri nått stora framgångar på både långbana samt gräsbana där han kan titulera sig som guldmedaljör både individuellt samt som en del av det franska landslaget.

”- Att ha vunnit världsmästartiteln 2019 blev ett uppnått mål för mig särskilt då jag visste att jag skulle lämna mästerskapet efter säsongen för att satsa all min energi på speedwayen.”

Till årets säsong gör Dimitri Bergé debut i Rospiggarna. I samband med pressreleasen beskrev lagledare Peter Jansson honom som en kämpe som satsar stenhårt på årets säsong.

”- Fjolårets säsong var helt okej men sticker inte ut så mycket. Det positiva var att jag körde EM-serien. Min styrka som förare är att jag inte ger upp förrän jag når dit jag vill så jag är rejält taggad inför årets säsong. Jag ser fram emot att få köra för Rospiggarna i elitserien och kan inte vänta på att säsongen ska börja.”

Vad kan publiken förvänta sig av dig under årets säsong?

”- Att jag kör in så många poäng som möjligt för laget under hela säsongen. Jag har också som mål att kunna köra regelbundet med mina klubbar, köra EM-serien igen samt kvalificera mig till GP-Challenge. Publiken kan förvänta sig en förare som ger sitt bästa under varje match.”

Fem snabba:
I lurarna: Lite av allt
Favoritmat: Pasta & pizza
Idol som liten: Har inte haft någon
Favoritbana: Bydgoszcz
Bästa med speedwaysporten: Adrenalinet!

Dela nyheten: