Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Dimitri Bergé klar för Rospiggarna!

Featured Image

Lagbygget inför nästa års säsong börjar bli komplett och vi har nu endast två platser kvar att fylla för förare över 0,500 i snitt efter att Dimitri Bergé blir nästa förare att ta plats i Rospiggstruppen 2023.

Efter att ha representerat silvermedaljören Lejonen under årets säsong väljer 26-årige fransmannen Dimitri Bergé att ansluta till oss. På meritlistan finns bland annat ett individuellt junior-EM-guld, guld i par-EM samt ligaguld i både franska- och polska tredjeligan inskrivet men han har också representerat sitt hemland i Speedway Of Nations där det som bäst har blivit en femteplats under säsongen 2021. Bergé har även nått stora framgångar på både långbana samt gräsbana där han kan titulera sig som guldmedaljör både individuellt samt som en del av det franska landslaget.

Lagledare Peter Jansson:

”- Dimitri Bergé är en av de bästa motorcykelförarna jag har sett inom rundbana. Jag har haft turen att se honom köra både på långbana samt på gräsbana där han har blivit världsmästare. Kommer han in rätt i laget och får ett bra självförtroende kan han bli hur bra som helst. Bergé är en kämpe som dessutom är en seriös och enkel kille att ha och göra med. Han satsar stenhårt på nästa års säsong och kommer passa bra in i gruppen.”

Vi välkomnar Dimitri Bergé till Rospiggarna. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2023 och hans ingångssnitt kommer bli 1,395.

Foto: Roffe Lundstedt / www.speedwayfoto.com

Dela nyheten: