Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Emil Sayfutdinov klar för Rospiggarna!

Featured Image

Efter tre säsongers uppehåll från svenska elitserien är en av Rysslands mest rutinerade förare tillbaka i Sverige när vi välkomnar världsföraren Emil Sayfutdinov till Rospiggarna!

Med meriter som tre guld för Ryssland i Speedway Of Nations, dubbel europamästare, tvåfaldig U21-världsmästare samt 9 säsonger som permanent VM-förare där han bland annat har kört hem två VM-brons rankas Emil Sayfutdinov som en av världens bästa speedwayförare. Emil har under flera säsonger kört för Fogo Unia Leszno som huserar i polska högstaligan PGE Ekstraliga. En klubb han representerar även i år. Emil stod också som segrare under Hallstaviks GP-tävling 2019.

Lagledare Peter Jansson:

”- Emil Sayfutdinov är en av världens bästa förare. Han är en oerhört rutinerad förare som har stabiliserat sig i den absoluta världstoppen. Det är en av elitseriens bästa förare som ansluter till oss. Emil är också en oerhörd ödmjuk och trevlig kille som är lätt att jobba med. Det är en stabil poängplockare och han kommer tillföra en härlig energi samt en riktig krigarvilja. Han kommer passa in bra i gruppen och med tanke på den rutinen han besitter från världseliten så kommer han tillföra en hel del pondus. Det ska bli oerhört spännande att se honom köra och det kommer att sätta mer färg på elitserien. Det ska bli riktigt roligt för Rospiggarna och Rospiggspubliken att stifta bekantskap med Emil Sayfutdinov. Jag tror inte att det är någon i speedwaysverige som hade räknat med att Sayfutdinov skulle köra i elitserien 2021!.”

Vi är otroligt glada över att Emil Sayfutdinov har valt att ansluta till oss. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2021.

Dela nyheten: