Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Endurocyklar intar Rospiggarnas arena i januari

Featured Image

Lördagen 25 januari är det dags för Endurotävlingen ”Rospiggarna Rakt På Enduro 2020” som kommer att köras på Credentia Arena i Hallstavik.

Idén kommer från Mattias Lund, Häverödal, som är en tidigare Enduroförare i MK Orion och mannen bakom Superenduro-tävlingarna som kördes 2016 & 2017 och blev en sportslig publiksuccé.

Tävlingen är den första i sitt slag i Sverige och går ut på att förarna kör två och två mot varandra på en uppbyggd bana inne på arenan med både hopp, stockar, cementrör mm.
Finns likheter med den populära tävlingsformen parallellslalom där två tävlande i taget möts och där det är ett utslagningssystem på slutet.

Intresset för tävlingen är stort och totalt trettio tävlande kommer till start.
Till start kommer bland annat den regerande svenska mästaren och Upplänningen Adam Andersson, tävlande för Örbyhus, samt EM-ledaren i Superenduro Magnus Thor från Kumla.

I dagsläget är ett tiotal förare från Uppland klara för tävlingen och det kan även bli några Internationella inslag.

För den speedwayintresserade gör tidigare Rospiggen Kim Nilsson en intressant start.
Kim som bland annat vann sin klass i Östra Open Enduro i helgen och var en lovande motocrossförare innan Speedwaykarriären tog fart.

Mattias Lund, hjärnan bakom tävlingen, jobbade tillsammans med Rospiggarna under sommaren och har även varit säkerhetsansvarig under GP tävlingarna 2018 & 2019.
Rospiggarna SK nappade på idén som Mattias presenterade för oss och nu laddas det för fullt med arbetet att bygga banan och planering av tävlingen som kommer att köras lördagen den 25 januari kl. 17.00.
Om allt går enligt plan så är banan färdigbyggd den 12 januari och då kommer Adam Andersson att provköra banan tillsammans med några ytterligare förare.

Vi hoppas på en stor publikfest med spännande fighter!
Det milda vädret kommer inte att påverka tävlingen.

Dela nyheten: