Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Femte säsongen i Rospiggarna för numera VM-föraren Kai Huckenbeck: “ Jag känner mig hemma i Hallstavik”

Featured Image

Banrekord, utsedd till matchens förare flertalet gånger och framröstad till semifinal i pågående Rospiggarnas Best Rider. Tysklands bästa förare Kai Huckenbeck har sannerligen lämnat avtryck under sina fyra säsonger hos oss. I år väntar däremot en annan utmaning. När VM-serien drog igång i lördags gjorde Kai sin första GP-tävling som permanent VM-förare.

Sedan Kai Huckenbeck anslöt till Rospiggarna inför säsongen 2020 har han tagit steg i sin utveckling för varje år. För två år sedan fick däremot säsongen ett abrupt slut strax innan slutspelet drog igång i Sverige.

– Efter att ha avslutat 2022 med en skada kändes det skönt att jag kunde återhämta mig så pass bra som jag gjorde. Jag kan se tillbaka på fjolårets säsong som ett helt okej år, säger Kai Huckenbeck.

Inför förra årets säsong innehade Kai banrekordet i Hallstavik men blev av med det för en kort stund tisdagen 6 juni. Sju heat senare, i samma tävling, tog han tillbaka det på nya tiden 54,5.

– Att slå banrekord ger alltid en skön känsla. På ett sätt blir det som ett kvitto på att vi arbetat i rätt riktning.

I år gör Kai sin femte säsong hos oss. Ett år han ser fram emot.

– Det ska bli roligt att göra ännu en säsong med Rospiggarna. Det är en härlig stämning i föreningen och bra laganda mellan ledare och oss förare vilket är viktigt för mig. Jag känner mig hemma i Hallstavik.

Förra året var Kai tredje reserv i VM-serien. Totalt fick han göra tre inhopp. När wildcarden till årets VM delades ut stod det klart att Kai hade blivit tilldelad ett. Första GP-tävlingen avgjordes i lördags i Kroatiska Donji Kraljevec där han fick en bra start och slutade på en sjätteplats.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag är tacksam över att få chansen och ser verkligen fram emot att köra VM-serien. Inför säsongen har det blivit en hel del förändringar med utrustningen. Sen jobbar jag alltid hårt med mig själv. Målet är att ha roligt, hålla mig frisk och visa att jag hör hemma där. Men givetvis kommer jag ändå alltid ge det bästa för lagen jag kör för, avslutar Kai Huckenbeck.

Fem snabba:
– Morgon eller kväll
Godis eller chips
Gym eller löpning
Musik eller podd
– Till matchen: Speedwaybussen eller flyg

Dela nyheten: