Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Fjolårets debut gav mersmak för Polis: “Köra i Sverige utvecklar mig som förare”

Featured Image

Det återstår nu bara två veckor innan det är det dags för hemmapremiären mot Lejonen. Idag hölls även ESS traditionella upptaktsträff i Linköping. När Peter Jansson fick i uppgift att nämna en av förarna han tror lite extra på inför årets säsong nämnde han fjolårets överraskning i Hallstavik. Därför är det hög tid att lära känna Oskar Polis lite bättre.

27-årige polska föraren Oskar Polis har haft ett stort intresse för motorsporten sedan barnsben. Från Polen besitter han erfarenhet från ekstraliga men körde ifjol för Opole som huserar i tredjeligan. När säsongen var slut placerade Oskar sig på en femteplats i snittlistan. Förra året gjorde han också debut i svenska seriesammanhangen som en del av Piraterna.

– Jag tycker jag hade ett bra år förra året och ser gärna säsongen 2024 fortsätta i samma spår. Ligan här var något helt annat än i Polen. Jag upplevde även banorna och underlaget annorlunda än vad jag är van med men det är bara ett plus. Köra i Sverige utvecklar mig som förare, säger Oskar Polis.

Bästa insatsen i Sverige gjorde Oskar på vår hemmabana. Poängskörden den kvällen slutade på tretton poäng varav fyra heatsegrar vilket gjorde honom till matchens bästa poängplockare. En övertygande insats då det var hans första gång i Hallstavik.

– Jag gjorde en bra match när jag var där förra året. Det var en bana som passade mig så jag ser fram emot att ha den som hemmabana. Jag är även bra vän med Piotr Zyto som har gett mycket lovord om klubben. Det ska bli roligt att köra för Rospiggarna.

På frågan om vad Oskar har för målsättning med årets säsong är han återigen inne på att fortsätta på det spåret han stakade ut förra året.

– Målet är att upprepa fjolårets resultat i Polen trots att det blir en utmaning när jag går upp till andraligan. Sen är det klart att jag vill höja mitt snitt här i Sverige. Publiken kan förvänta sig bra speedway, avslutar Oskar Polis.

Fem snabba:
– Morgon eller kväll
Godis eller chips
– Gym eller löpning
Musik eller podcast
– Till matchen: Speedwaybussen eller flyg

Dela nyheten: