Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Första segern bärgad: ” Visade att vi är ett bra lag”

Featured Image

Efter två tuffa matcher under inledningen på årets säsong kom en efterlängtad seger i tisdags. För motståndet stod regerande mästarna Dackarna.

Missade starter, misstag ute på banan och topptippat motstånd. Inledningen på årets säsong har inte gått som vi har velat men i tisdags kom vändningen. Det sägs att det är tredje gången gillt och det var känslan när ett hungrigt Rospiggarna tog kommandot redan från början i tisdagens elitseriematch mot Dackarna.

Två fyrtvåor i heat två och tre följdes upp av två raka femettor. Samma valör skulle det även bli i heat sju och nio. När det var dags för den längre sladdpausen och tio heat hade körts var ställningen 40-20.

Redan under heat elva kunde vi säkra segern med en fyrtvåa. Därefter kom Dackarna tillbaka i matchen och körde in två femettor. När femton heat hade körts blev slutresultatet 51-38 och en efterlängtad Rospiggsseger.

För andra veckan i rad blev vår lagkapten Antonio Lindbäck bästa poängplockare. Han var även inblandad i tre femettor och blev framröstad till matchens rospigg. Efter matchen var det en glad Antonio som tog emot beskedet.

– Jag hade en bra poängrad men det känns lite surt på de sista två heaten. Nu i efterhand borde jag ha gjort en liten ändring på cykeln då den var lite slö men det är som det är. Jag är otroligt tacksam över att ha blivit framröstad till matchens förare. Det betyder mycket.

Han fortsätter:

– Vinsten idag var helt underbar. Vi har öppnat upp säsongen mot två tuffa lag vilket gav oss en extra press att vilja vinna idag. Jag är stolt över att laget kunde sy ihop det och vinna den här matchen på hemmaplan. Säsongen har precis börjat och det är många tävlingar kvar. Nu gäller det att vi inte slappnar av utan fortsätter jobba ännu hårdare. Men nu visade vi att vi är ett bra lag.

Lagledare Peter Jansson ger sin syn på matchen:

– Det är jätteskönt. Jag kan inte säga att jag haft haft någon panik för det är ändå i höst vi ska vara som bäst. Men då gäller det att vi jobbar ditåt och det här var ett stort steg i rätt riktning. Det kändes som vi dominerade redan från början trots att det första heatet slutade oavgjort. Sen slappnade vi tyvärr av lite mot slutet samtidigt som Dackarna kom in mer rätt i matchen och gjorde en bra avslutning. Men överlag är jag otroligt stolt över grabbarna. Nu levererade hela laget och då vinner vi matcherna.

Dela nyheten: