Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Gedigen laginsats ledde till seger i den första kvartsfinalen!

Featured Image

Rospiggarna var starkast redan från start då Szymon Wozniak och Kim Nilsson inledde matchen med att köra in en 5-1:a följt av en 4-2:a under heat 2. I heat 3 körde Kim Nilsson och Victor Palovaara in vår andra 5-1:a följt av två stycken 4-2:or under heat 4 & 5. Under heat 6 körde firma Nilsson/Palovaara in en ny 5-2:a och samma duo vann venn heat 8 med samma valör. Västerviks Mads Hansen och Fredrik Lindgren svarade med en 5-1:a under heat 9 men Rospiggarnas Tomasz Gapinski och Szymon Wozniak kontrade med en 5-1:a i heat 10. Två stycken lika resultat, 3-3, följdes upp av vår sjätte 5-1:a under heat 13 signerad Timo Lahti och Szymon Wozniak samt en 4-2:a i heat 14. Kvällens sista heat slutade 3-3 vilket gav slutresultatet 59-31 och rospiggsseger i den första kvartsfinalen och vi får därmed med oss ett övertag på 28p till nästa veckas returmöte borta i Västervik.

Lagledare Peter Jansson:

”- Det känns fantastiskt. Jag hade naturligtvis hoppas på att vi skulle vinna men med de skador och frånvaro vi har i truppen gör vi det otroligt bra. Samtidigt får vi inte glömma att vi är halvvägs igenom och har en pausledning. Vi får ett stort övertag med oss till Västervik men vi får absolut inte åka dit och slappna av och tro att det är klart utan vi får glädjas nu ikväll sen börjar vi bygga upp igen inför nästa vecka. Vi har allting i våra egna händer och måste vara lika taggade då som vi var den här gången. Det kändes som det var det som avgjorde idag att vi var hetare från tejpen, snabbare på banan samt gjorde smartare första och andra svängar och var riktigt taggade. Det är hela laget som levererar och när alla tar sina poäng är vi så här bra.”

Rospiggsförarnas poäng:

  1. Szymon Wozniak: 8p+1 (3,0,2,2,1)
  2. Andzejs Lebedevs: R/R
  3. Victor Palovaara: 15p+3 (2,3,2,2*,3,3)
  4. Kim Nilsson: 11p+1 (2*,3,3,3,0,0)
  5. Timo Lahti: 14p (1,3,1,3,3,3)
  6. Daniel Henderson: 4p (1,3,0)
  7. Tomasz Gapinski: 7p (3,1,3,0)

“Matchens Rospigg” blev ikväll Victor Palovaara.

Nästa tisdag, 6 september, beger sig Rospiggarna till Hejla Arena i Västervik för returmötet av kvartsfinalerna.

Dela nyheten: