Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Hemmamatch väntar ikväll!

Featured Image

Lite mer än två veckor har gått sedan hemmapremiären mot Smederna. Ikväll har det blivit dags för årets andra hemmamatch när vi välkomnar Indianerna till Credentia Arena.

Indianerna parkerar just nu på en femteplats i tabellen med en vinst, en oavgjord match, samt en förlust inskrivet på kontot. Till kvällens match är den svenska lovande föraren Christoffer Selvin tillbaka i laget och bildar deras reservpar tillsammans med talangen Jonatan Grahn. I samband med dagens match gör Norbert Kosciuch comeback i svenska högstaligan. Senaste gången han körde i Sverige var när han representerade oss under säsongen 2019 när vi mötte Indianerna hemma. Nu när han gör comeback tre år senare är det samma lag som drabbar samman men den här gången kör han för motståndarna. Det ska också bli intressent att se vad de rutinerade förarna Niels-Kristian Iversen och Chris Holder samt det polska framtidslöftet Norbert Krakowiak kan lyckas åstadkomma på banan i Hallstavik. Indianerna kommer ikväll köra riders replacement för David Bellego som skadade sig under lördagens SEC-kval. Vi önskar Bellego ett snabbt tillfrisknande!

Indianernas laguppställning:
1. Niels-Kristian Iversen (K)
2. David Bellego (R/R)
3. Norbert Kosciuch
4. Norbert Krakowiak
5. Chris Holder
6. Jonatan Grahn
7. Christoffer Selvin

Lagledare: Peter Johansson & Kai Salonen

Efter en tuff inledning på säsongen ligger vi just nu på en sistaplats i tabellen. Vi var nära att vinna borta i Motala när vi mötte Piraterna förra veckan och vi kommer allt närmare säsongens första vinst. Våra rospiggsförare lyfter sig för varje match vilket Indianerna sannerligen kommer få se upp med idag. Till kvällens match är Adrian Miedzinski tillbaka i laget igen och bildar par med Andzejs Lebedevs samtidigt som nyförvärvet tillika den rutinerade polacken Tomasz Gapinski gör sin sverigedebut för säsongen när han bildar par med Timo Lahti.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Timo Lahti
2. Tomasz Gapinski
3. Andzejs Lebedevs
4. Adrian Miedzinski
5. Kim Nilsson (K)
6. Daniel Henderson
7. Kai Huckenbeck

Lagledare: Peter Jansson

Lagkapten Kim Nilsson:

“- Det känns som att vi är på gång. Jag tycker vi är på uppåtgående trend och vi gjorde ändå en hyfsad match i Motala då vi bara var fem förare vilket blev lite för tufft men vi var med och krigade på bra och det är ändå en match som vi kan ta med oss in i kväll. Kvällens match måste vi vinna men det kommer bli tufft. Indianerna har ett jämnt och bra lag. Kosciuch som gör säsongsdebut för dem är väldigt rutinerad och kan hitta runt bra på mindre banor. Iversen och Holder är två bra förare som alltid levererar så det gäller att vi är på tårna redan från heat 1. Vi får in Gapinski i vårt lag vilket kommer bli en förstärkning till den ordinarie femman. Det är en stabil förare som passar bra in i vårt jämna lag. Efter kvällens femtonde heat kommer vi fira säsongens första seger!”

Lagledare Peter Jansson:

“- Känslan inför kvällens match är bra. Vi ser fram emot en jättespännande och bra match. Några av våra förare var och testade på banan igår och tyckte den såg jättefin ut. Det känns som att förarna är på väg tillbaka till sin fulla kapacitet. Indianerna har ett väldigt bra speedwaylag med många spännande förare som Niels-Kristian Iversen som brukar trivas bra på bana i Hallstavik samt Chris Holder som kör väldigt bra. Vi får in Gapinski i laget ikväll vilket kommer betyda mycket. Han är en bra starter och är en tuff kille så det ska bli kul att se honom köra ikväll. Det känns som han kommer hitta sin roll fort i laget och kommer kunna bidra med mycket rutin till vårt starka gäng.”

Vi längtar efter att att få se er på plats på arenan igen. Ta gärna med hela familjen, en kompis eller en arbetskollega för att beskåda speedway i världsklass. Förboka dina biljetter eller säkra ditt årskort redan nu via tickster.com

Biljetlänk: https://www.tickster.com/sv/events/search?q=rospiggarna

Ikväll är biljettpriset sänkt till 149 kr/person.

Barn och ungdomar under 18 går in grattis.

Varmt välkomna till Credentia Arena!

Var med och utse matchens bästa rospiggsförare!

På Rospiggarnas facebooksida kan du vara med och utse vem som var ”Matchens Rospigg” under matchens gång. Diplomet kommer delas ut till den föraren som ni fans har röstat fram till matchens bästa rospiggsförare. Omröstningen startar efter heat 7 och stängs när matchen är avslutad. Den föraren som har fått flest antal röster när omröstningen stängs koras till ”Matchens Rospigg”.

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Hallstavik kommer tävlingen sändas live på sportkanalen. Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play dagen efter tävlingen.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas facebooksida.

Första heatet startar klockan 19:00.

Dela nyheten: