Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Idag hålls årets stora familjedag i Hallstavik!

Featured Image

Speedwaytisdag, familjedag och hemmamatch mot Masarna. Idag vill du vara på plats på Credentia Arena under årets stora familjefest!

Med en vinst och åtta förluster ligger Masarna just nu på en åttondeplats i tabellen. I motståndarlaget får vi bland annat se den tidigare australiensiska mästaren Rohan Tungate, rutinerade svenska föraren Antonio Lindbäck samt framtidslöftena Jan Kvech och Philip Hellström Bängs. Masarna kommer ikväll köra riders replacement för Przemyslaw Pawlicki som är fortsatt skadad.

Masarnas laguppställning:
1. Krzysztof Buczkowski
2. Jan Kvech
3. Rohan Tungate (K)
4. Przemyslaw Pawlicki (R/R)
5. Antonio Lindbäck
6. Emil Millberg
7. Philip Hellström Bängs

Lagledare: Sebastian Aldén & Anton Rosén

Rospiggarna parkerar för tillfället på en sjätteplats i tabellen med två vinster och åtta förluster. Vi kommer ikväll göra en del förändringar i uppställningen när vi välkomnar Tomasz Gapinski och Kevin Juhl Pedersen tillbaka till laget. Gapinski kommer bilda par tillsammans med Szymon Wozniak medan Juhl Pedersen bildar reservparet ihop med vår lagkapten Kim Nilsson. Vi kommer köra riders replacement för Andzejs Lebedevs som opererade benet förra veckan och kommer vara borta cirka fyra veckor. När vi mötte Masarna tidigare under säsongen vann vi med 54-36 vilket innebär att vi har ett övertag på 18p i kampen om bonuspoängen.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Victor Palovaara
2. Andzejs Lebedevs (R/R)
3. Szymon Wozniak
4. Tomasz Gapinski
5. Timo Lahti
6. Kim Nilsson (K)
7. Kevin Juhl Pedersen

Lagledare: Peter Jansson & Emil Lindqvist

Lagkapten Kim Nilsson:

“- Det är väldigt viktigt att vi vinner idag för att vara med i kampen om slutspelet men ingenting är klart förrän det är klart och alla matcher är körda men det här känns som en match som vi ska kunna ta tre poäng på. Det gäller att vi är med från början och att alla tar sina poäng. Vi måste kämpa hela vägen in till och med det sista heatet. Masarna har ett bra lag och det är inte ett lag man ska underskatta. På sin dag är det ett riktigt starkt lag men de har inte riktigt fått det det att stämma ännu och förhoppningsvis får de vänta någon vecka till innan de får det.”

Lagledare Peter Jansson:

“- Det är en måstematch för vår del. Vi måste verkligen vinna idag och få med oss bonuspoängen för att kunna lägga till tre poäng i tabellen och stärka slutspelsplatsen. Det gäller att vi får allting att flyta på, att alla förare tar sina poäng och att vi gör en bra match tävlingen igenom. Vi gör lite förändringar i laget och låter Tomasz Gapinski och Kevin Juhl Pedersen få chansen. Det ska bli kul att se vad de kan lyckas åstadkomma och jag hoppas att de går ut och levererar från start, är tända på uppgiften och visar att de vill vara med i laget. Masarna har bara bra förare och var nära att vinna hemma mot Smederna förra veckan så det kommer bli tufft men vi går gasa på hela vägen in i mål.”

Missa inte årets stora familjefest i Hallstavik!

Dagens hemmamatch kommer även vara årets familjedag. Mellan 15:00-18:00 kommer vi ha aktiviteter för hela familjen som:
– Framtidens speedwaystjärnor visar upp sig på banan
– Ponnyridning
– Uppträdande av trollkarl (OBS! Uppträder 16:00)
– Hoppborg
– Ansiktsmålning
– ”Prova på speedway” delar ut information och visar upp sina motorcyklar
– M.m.

OBS! Familjeaktiviteterna är det ingen entré för att vara med på. Du betalar enbart för att se på matchen.

Har du inte säkrat dina biljetter ännu går att det att förboka via tickster.com

Biljettlänk: https://secure.tickster.com/sv/rykrzzr9wub2w93/selectproductgroup

Varmt välkomna till Credentia Arena!

Var med och utse matchens bästa rospiggsförare!

På Rospiggarnas facebooksida kan du vara med och utse vem som var ”Matchens Rospigg” under matchens gång. Diplomet kommer delas ut till den föraren som ni fans har röstat fram till matchens bästa rospiggsförare. Omröstningen startar efter heat 7 och stängs när matchen är avslutad. Den föraren som har fått flest antal röster när omröstningen stängs koras till ”Matchens Rospigg”.

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Hallstavik kommer tävlingen sändas live på cmore.se. För att kunna se matchen via C More måste man teckna månadsabonnemanget ”C More Plus” för 299kr/månad.

Länk till C More:s livesändning: https://www.cmore.se/sport/spel/13777609-rospiggarna-masarna

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas facebooksida.

Tävlingen startar klockan 19:00.

Dela nyheten: