Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Idag säger vi stort grattis på födelsedagen till Broc Nicol!

Featured Image

Amerikanska speedwayföraren Broc Nicol gör under årets säsong debut i Rospiggarna. Han har kört flertalet år i de engelska ligorna samt för Piraterna i svenska BAUHAUS-ligan under säsongen 2020. Broc som började köra speedway när han var 12 år gammal och är uppvuxen i en speedwayfamilj utövade andra sporter innan han fann kärleken för speedwayen.

”- Jag växte upp med att köra motocross samt spelade baseball. Efter att ha hållit på med det i några år kände jag att jag inte njöt av det längre. Under den tiden startades Hagon Shocks Speedway Academy i USA som instruerades av Billy Hamill. Billy ringde min pappa som även han har kört speedway och frågade om jag ville testa att köra och när jag väl satte mig på cykeln har jag inte vänt tillbaka.”

Vilka är dina styrkor som förare och vad behöver du förbättra för att ta nästa steg?

”- Jag skulle säga att mina styrkor är min mentala sida att se på saker men även mina starter som jag har jobbat mycket med och känner mig bra på. När det kommer till vad jag behöver förbättra är det lite av allt. Jag är fortfarande ung och har mycket kvar att lära och växa av att göra. Men det kommer aldrig ta slut och det finns alltid utrymme för förbättring.”

På meritlistan finns bland annat två individuella guld i det amerikanska mästerskapet samt deltagande i Speedway Of Nations. Meriter som Broc väljer att lyfta fram när vi ber honom berätta om hans bästa minne från sin karriär.

”- Mina bästa minnen är när jag vann det amerikanska mästerskapet för första gången samt att få representera USA i Speedway Of Nations. Att bli amerikansk mästare var speciellt för mig då det är sådan prestigetävling som man drömde om att vinna när man var barn så det var en speciell kväll när jag lyckade uppnå den drömmen. Sen är det alltid väldigt speciellt att tävla i Speedway Of Nations då det inte går att slå känslan av att köra för sitt hemland.”

Under säsongen 2020 gjorde du debut i svenskt seriesammanhang när du representerade Piraterna. Vad var din upplevelse av att köra i Sverige?

”- Det var tuff racing men det gillar jag. Jag älskade varje ögonblick av att vara i Sverige och köra här. Det är en professionell liga men det finns även ett lugn. Det är ett vackert land med vänliga människor så jag är glad över att vara tillbaka i Sverige.”

Att comebacken i svenska högstaligan kommer att ske hos Rospiggarna är Broc glad över.

”- Jag är väldigt glad över att tillhöra Rospiggarna 2022. Vad jag har sett och hört är det en väldigt bra klubb med bra människor som är involverade i föreningen. Banan i Hallstavik är ny för mig men jag ser fram emot att få köra på den. Jag vill vara med i ett vinnande lag och jag tror jag kommer lära mig mycket av av att köra för Rospiggarna vilket kommer utveckla mig att bli en bättre förare.”

Vilka är dina mål med säsongen 2022 och vad kan publiken förvänta sig av Broc Nicol under årets säsong?

”- Mitt mål är att fortsätta lära mig och växa både som förare samt person. Så länge jag lär mig och har roligt känner jag att är på väg åt rätt håll. Jag ser fram emot att träffa alla rospiggsfans och vill tacka dem för det varma välkomnandet jag har fått på sociala medier. Publiken kan förvänta sig att jag kommer ge 110% varje gång jag är på banan och jag kommer göra allt jag kan för att hjälpa laget. And I will never give up!”

Dela nyheten: