Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ikväll är det äntligen hemmapremiär!

Featured Image

Lite mer än sju månader har gått sedan Rospiggarnas senaste hemmamatch i BAUHAUS-ligan då vi mötte Smederna i semifinalen. Det har varit en lång väntan men ikväll är det äntligen dags för livespeedway på Credentia Arena igen och motståndet står även den här gången Smederna för.

Smedernas senaste match var mot oss i torsdags och de ställer ikväll upp med samma lag som då men med lite positionsändringar. Det ska även bli intressant att se vad britterna Robert Lambert och Daniel Bewley som har ett förflutet hos oss kan lyckas åstadkomma på banan i Hallstavik.

Smedernas laguppställning:
1. Robert Lambert
2. Daniel Bewley
3. Michael Jepsen Jensen (K)
4. Pontus Aspgren
5. Kacper Woryna
6. Joel Andersson
7. Grzegorz Zengota

Lagledare: Jerker Eriksson, Jimmy Jansson & Stefan Jarl

I vårt lag välkomnar vi Adrian Miedzinski in i gänget. Miedzinski som i och med kvällens match gör sin debut i svenska högstaligan för i år och som gör sin andra säsong i Rospiggarna. Vi kommer även göra lite positionsändringar i laguppställningen när Andzejs Lebedevs och Timo Lahti fortfarande bildar första paret men byter placering med varandra samtidigt som lagkaptenen Kim Nilsson bildar ett starkt hemmapar med Kai Huckenbeck. Adrian Miedzinski kommer in på plats fem medan Daniel Henderson & Victor Palovaara kör som nummer sex respektive sju.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Andzejs Lebedevs
2. Timo Lahti
3. Kim Nilsson (K)
4. Kai Huckenbeck
5. Adrian Miedzinski
6. Daniel Henderson
7. Victor Palovaara

Lagledare: Peter Jansson

Lagkapten Kim Nilsson:

“- Det ska bli kul att komma hem igen och få köra en hemmamatch. Det är alltid speciellt med just den första hemmamatchen. Innan säsongen startade planerade vi att vinna alla matcher i Hallstavik och efter förra veckans otursvecka skulle det vara skönt att studsa tillbaka i form av en seger. Det känns som vi måste få en nytändning och jag tror vi kan få det i och med en hemmamatch. Jag tror vi kommer vända det här, vi vill vinna till varje pris och vi är väldigt starka på hemmaplan. Sen gäller det att vi kommer iväg bättre från starttejpen och visar att det är kul att köra speedway i Hallstavik. Nu har vi varit på bortaplan men ikväll är det andra bullar. Nu är det vi som bestämmer och ikväll ska vi vinna!”

Vi längtar efter att att få se er på plats på arenan igen. Ta gärna med hela familjen, en kompis eller en arbetskollega för att beskåda speedway i världsklass. Förboka dina biljetter eller säkra ditt årskort redan nu via tickster.com

Biljetlänk: https://www.tickster.com/sv/events/search?q=rospiggarna

Barn under 16 år går in gratis.

Varmt välkomna till Credentia Arena!

Var med och utse matchens bästa Rospiggsförare!

På Rospiggarnas facebooksida. kan du vara med och utse vem som är ”Matchens Rospigg” under matchens gång. Diplomet kommer delas ut till den föraren som ni fans har röstat fram till matchens bästa Rospiggsförare. Den föraren som har fått flest antal röster när omröstningen stängs koras till ”Matchens Rospigg”.

Har du inte möjlighet att medverka på plats kommer tävlingen sändas live på cmore.se. För att kunna se matchen via C More måste man teckna månadsabonnemanget ”C More Plus” för 299kr/månad. Länk till C More:s livesändning: https://www.cmore.se/sport/spel/13764213-rospiggarna-eskilstuna-smederna

Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas facebooksida..

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt för att ta revansch! Nu kör vi! 👊

Dela nyheten: