Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ikväll drar rospiggssäsongen 2022 äntligen igång!

Featured Image

Lite mer än sju månader har gått sedan vi fick se våra rospiggsförare kämpa ute på banan senast. Det har varit en lång väntan men ikväll är det äntligen dags för Rospiggarnas säsongspremiär av BAUHAUS-ligan 2022!

Om bara några timmar går starttejpen upp och det är dags för säsongens första bortamatch. Förarna är just nu på väg mot OnePartnerGroup Arena för att ikväll ta sig an Lejonen som har lyfts fram till en av årets största guldkandidater. I motståndarlaget ikväll får vi bland annat se den tvåfaldige världsmästaren Bartosz Zmarzlik, polska framtidslöftet Jakub Miskowiak, svenske talangen Casper Henriksson samt Patryk Dudek som körde för oss under fjolårets säsong.

Lejonens laguppställning:
1. Bartosz Zmarzlik (K)
2. Jakub Miskowiak
3. Patryk Dudek
4. Oliver Berntzon
5. Dimitri Bergé
6. Mathias Thörnblom
7. Casper Henriksson

Lagledare: Anders Fröjd & Mikael Holmstrand

För Rospiggarna får vi ikväll se Lettlands bästa förare Andzejs Lebedevs samt årets kommande snittraket Victor Palovaara göra comeback medan den rutinerade tyske föraren Kevin Wölbert debuterar i Rospiggarna mot ett lag han tidigare har representerat. Kvar från förra årets trupp är superfyran tillika rospiggsikonerna Kim Nilsson, Timo Lahti, Daniel Henderson & Kai Huckenbeck.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Timo Lahti
2. Andzejs Lebedevs
3. Kai Huckenbeck
4. Kevin Wölbert
5. Kim Nilsson (K)
6. Victor Palovaara
7. Daniel Henderson

Lagledare: Peter Jansson

Lagkapten Kim Nilsson:

”- Det känns väldigt roligt att äntligen få dra igång den svenska högstaligan igen. Det är ett nytt år och nya möjligheter. Vi möter Lejonen som är topptippade av i stort sett alla andra lagen och att möta de på bortaplan i första matchen blir tufft. Samtidigt har vi ingen större press på oss och det känns skönt att börja med det då det ger oss chansen att komma ihop som grupp. Vi åker givetvis ner till Gislaved för att vinna och kommer göra allt vi kan. Det krävs att vi får till jämnheten och att alla förare tar poäng. På banan gäller det att vi startar bra och just lagmässigt finns det möjligheter att göra en hel del i första svängen i Gislaved. Det är en lång och bred bana så om man har lagkompisen med sig kan man underlätta för den och hjälpa till i första svängen. Det är en nyckel till att lyckas som lag där.”

Lagledare Peter Jansson:

”- Efter att längtat hela vintern är det äntligen dags. Det känns inspirerande att möta Lejonen och det ska bli kul att det drar igång. Vi har sagt att vi ska testa flera olika laguppställningar under säsongen för att hitta den absolut bästa till slutspelet och istället för att köra slut på andra förare som har mycket tävlingar just nu tänkte jag att vi prövar det här laget. Det är en riktigt tuff uppställning som Lejonen kommer att möta. Det känns som våra förare har, om man tar undantaget med Zmarzlik i deras lag, en liten högre formtopp just nu. Jag vet ungefär vilka förare som vill åka med vilka och det känns som vi har ett väldigt starkt förstapar i Lebedevs och Lahti som har åkt mycket ihop förut och som kommunicerar bra. Sen har vi Kai och Kevin på plats tre och fyra som även de har kört en hel del tillsammans tidigare. Vi har också ett jättestarkt reservpar i Palovaara och Henderson. Samtidigt möter vi ett fruktansvärt bra speedwaylag men jag ser inte att de är oslagbara. Grundstommen som vi har jobbat ihop under tidigare säsonger är kvar, vi har fått in Palovaara som redan känns som vår förare och Lebedevs känner många igen. Vårt mål är att vinna och att vi visar att helheten och formen är vår styrka. Klockan 21:00 sitter jag nöjd efter att vi har gjort en väldigt bra match i Gislaved oavsett utgång. Vi kommer kriga för vartenda poäng!”

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Gislaved kommer tävlingen sändas live på cmore.se. För att kunna se matchen via C More måste man teckna månadsabonnemanget ”C More Plus” för 299kr/månad. Länk till C More:s livesändning: https://www.cmore.se/sport/spel/13764199-lejonen-rospiggarna

Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas facebooksida.

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt! Nu kör vi!

Dela nyheten: