Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ikväll drar rospiggssäsongen 2023 äntligen igång!

Featured Image

Lite mer än sju månader har gått sedan vi fick se våra rospiggsförare kämpa ute på banan senast. Det har varit en lång väntan men ikväll är det äntligen dags för Rospiggarnas säsongspremiär av BAUHAUS-ligan 2023!

Om bara några timmar går starttejpen upp och det är dags för säsongens första hemmamatch. För motståndet står regerande mästarna Smederna. I motståndarlaget ikväll får vi bland annat se den tidigare Rospiggsföraren tillika lördagens VM-tvåa Robert Lambert, rutinerade danska föraren Michael Jepsen Jensen samt polska unga förarna Mateusz Swidnicki och Patryk Wojdylo.

Eskilstuna Smedernas laguppställning:
1. Michael Jepsen Jensen (K)
2. Mateusz Swidnicki
3. Robert Lambert
4. Patryk Wojdylo
5. Jaimon Lidsey
6. Philip Hellström Bängs
7. Joel Andersson

Lagledare: Jerker Eriksson, Stefan Jarl & Felix Andersson

För Rospiggarna blir årets säsong vår tionde raka elitseriesäsong efter att vi tog steget upp till högstaligan igen då vi besegrade Örnarna i finalen av allsvenskan 2013. Till årets säsong har vi haft förmånen att många svenska förare har valt att köra för oss vilket märks redan i premiäruppställningen där fyra förare innehar svensk licens. För Rospiggarna får vi ikväll se polska föraren Grzegorz Zengota göra comeback medan en av Frankrikes bästa föraren Dimitri Bergé gör debut i rospiggsoverallen liksom den rutinerade svenska föraren Antonio Lindbäck. Kvar från förra årets trupp är superfyran Kai Huckenbeck, Victor Palovaara, Timo Lahti samt GP-föraren Kim Nilsson.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Kai Huckenbeck
2. Victor Palovaara
3. Timo Lahti
4. Grzegorz Zengota
5. Antonio Lindbäck
6. Dimitri Bergé
7. Kim Nilsson (K)

Lagledare: Peter Jansson, Emil Lindqvist & Piotr Zyto

Lagkapten Kim Nilsson:

”- Det ska bli roligt att köra på hemmaplan igen och även köra tillsammans med de andra förarna i Rospiggarna. De har gjort allt man kan för att få banan så bra som möjligt med intensivt jobb och presenningar som ska skydda för nederbörden som kommit. Jag hoppas alla Rospiggsfans tar sig till arenan för att heja fram oss till seger i årets första match!”

Lagledare Peter Jansson:

”- Det ska bli riktigt kul och jag hoppas det kommer mycket folk till Credentia Arena. Vi har täckt banan så det det inte ska vara allt för stora problem efter regnet. De har jobbat hårt med att återskapa formen på banan, vi har fått till doseringen igen så den är från innerkant hela vägen upp till staketet så det kommer bli en helt annan racing. Jag tror det kommer bli riktigt tufft och bra speedway. Vi har ett starkt lag där alla verkar vara i väldigt bra form. Smederna kommer med sju bra speedwayförare så det kommer bli tufft men vi känner att vi är väldigt starka och skulle någon falla ur ramen finns det alltid någon annan som kliver fram. För att vinna krävs det att alla tar sina poäng och vi måste vara på tårna redan från heat 1. Publiken kommer se ett jättetaggat rospiggslag som gör allt för att vinna!”

Vi längtar efter att att få se er på plats på arenan igen. Ta gärna med hela familjen, en kompis eller en arbetskollega för att beskåda speedway i absoluta världsklass. Till årets säsong har vi också valt att sänka biljettpriserna på entrébiljetterna. Förboka dina biljetter eller säkra ditt årskort redan nu via tickster.com

Nytt för i år är att varje hemmamatch kommer ha ett eget tema. Det kan vara uppvisning, en tävling där man får rösta fram sin favorit eller dylikt. Temat för tisdagens match är EPA-traktor. Gilla eller följ vår facebooksida Rospiggarna Speedway Event för att få reda på all information om våra matchteman.

Var med och utse matchens bästa Rospiggsförare!

På Rospiggarnas facebook- samt hemsida kan du vara med och utse vem som är ”Matchens Rospigg” under matchens gång. Diplomet kommer delas ut till den föraren som ni fans har röstat fram till matchens bästa Rospiggsförare. Den föraren som har fått flest antal röster när omröstningen stängs koras till ”Matchens Rospigg”.

Har du inte möjlighet att medverka på plats ikväll kommer matchen sändas live på ESS-play. För att se sändningen behöver du ha ett månadsabonnemang för 249 kr/månaden. Som månadsabonnent på ESS-play kommer du även kunna se alla matcher i BAUHAUS-ligan 2023.

Första heatet startar klockan 19:00.

Varmt välkomna till Credentia Arena!

Dela nyheten: