Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ikväll fyller vi Credentia Arena!

Featured Image

Grundserien av årets BAUHAUS-ligan börjar lida mot sitt slut och för Rospiggarnas del återstår bara två hemmamatcher innan ett eventuellt slutspel. Närmast på tur är dagens hemmamatch mot Piraterna där vi bjuder alla på fri entré.

Piraterna ligger just nu på en sjätteplats i tabellen med tre vinster och sju förluster. I motståndarlaget gör Jakub Jamróg comeback efter sin skada men vi får också se förare som amerikanska framtidslöftet Luke Becker samt rutinerade polska förarna Piotr Pawlicki och Oskar Fajfer. Piraterna kommer köra riders replacement för Vaclav Milik.

Piraternas laguppställning:
1. Piotr Pawlicki
2. Vaclav Milik (R/R)
3. Luke Becker
4. Jakub Jamróg
5. Oskar Fajfer (K)
6. Rasmus Broberg
7. Alexander Liljekvist

Med tre vinster samt nio förluster parkerar Rospiggarna för tillfället på en femteplats i tabellen. Vi kommer ikväll göra en del förändringar då både Szymon Wozniak samt Tomasz Gapinski är tillbaka i laget samtidigt som nyförvärvet Adam Ellis gör sin första match i rospiggsoverallen och bildar ett starkt reservpar ihop med Kai Huckenbeck. Vi kommer även köra riders replacement för Andzejs Lebedevs. När vi mötte Piraterna tidigare under säsongen vann de med 48-42 vilket ger de ett övertag på 6p i kampen om bonuspoängen.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Kim Nilsson (K)
2. Andzejs Lebedevs (R/R)
3. Victor Palovaara
4. Szymon Wozniak
5. Tomasz Gapinski
6. Kai Huckenbeck
7. Adam Ellis

Lagkapten Kim Nilsson:

”- Det kommer bli en tuff match. Visserligen har vi ett jämnare lag på pappret än vad Piraterna har och vi ska kunna dra nytta av våra reserver men Piraterna har bra förare på de ordinarieplatserna som även kan täcka upp bra för Milik. Vi kör också riders fast för Lebedevs och där kan vi ha en fördel att ha starka reserver då de bara har tre ordinarie heat och därmed kan ta något extra heat. Det gäller att vi inte slappnar av utan att vi är med från start och även ser till att knipa bonuspoängen för att ha fortsatt häng på en kvartsfinalplats. Det ska även bli kul att välkomna Adam Ellis till gruppen. Det är en kille som jag känner sedan långt tillbaka då jag var med när han började köra i England. Han är en lugn och sansad kille med båda fötterna på jorden som kommer passa in bra i gänget.”

Lagledare Peter Jansson:

”- Vi måste vinna ikväll för att ha chans på slutspelet. Vi har allting i våra egna händer och det känns som att vi behöver ta minst 3p till för att ta oss vidare till kvartsfinalerna. Piraterna har ett bra lag från ett till fem så det gäller att vi ser upp där. Vi ska få ett övertag på våra reserver men det gäller också att de vinner över deras ordinarieförare. Vi fortsätter att testa lite olika förare och laguppställningar även ikväll för att hitta den ultimata startsjuan till ett eventuellt slutspel. Det känns kul att ge Gapinski chansen idag igen. Han gjorde det bra sist han körde för oss och det är viktigt att alla förare kommer upp i tolv heat så att de är tillgängliga inför slutspelet. Samtidigt gör även Adam Ellis debut i rospiggsoverallen. Det är en trevlig och bra engelsman och det ska bli spännande att se vad han kan åstadkomma på banan i Hallstavik. Precis som vanligt är det viktigt att alla förare tar sina poäng och att vi får till jämnheten. Lyckas vi med det vinner vi ikväll!”

Dagens hemmamatch är även årets ”gratis och välgörenhetsmatch”. Det är GRATIS entré för alla besökare och vi skänker dessutom en del av intäkterna till ”Hjärnkoll” som jobbar för att sprida kunskap och motverka fördomar om psykisk ohälsa.

Varmt välkomna till Credentia Arena!

Var med och utse matchens bästa rospiggsförare!

På Rospiggarnas facebooksida kan du vara med och utse vem som var ”Matchens Rospigg” under matchens gång. Diplomet delas ut till den föraren som ni fans har röstat fram till matchens bästa rospiggsförare. Omröstningen startar efter heat 7 och stängs när matchen är avslutad. Den föraren som har fått flest antal röster när omröstningen stängs koras till ”Matchens Rospigg”.

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Hallstavik kommer tävlingen sändas live på sportkanalen. Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play dagen efter tävlingen.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas facebooksida.

Första heatet startar klockan 19:00.

Dela nyheten: