Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ikväll går grundserien i mål!

Featured Image

Efter att ha stått över förra veckans matcher är det nu dags för Rospiggarna att ge sig ut på banan igen. Hemmamatch väntar då vi välkomnar serietvåan Lejonen till Credentia Arena för årets sista grundseriematch.

Rospiggarna parkerar för tillfället på en femteplats i tabellen med fyra vinster och nio förluster. Slutspelsplatsen blev säkrad förra veckan för vår del men ikväll avgörs det vilken placering vi kommer sluta på i tabellen. Vi kommer ikväll göra en del förändringar i laget då Andzejs Lebedevs är tillbaka i laget efter sin skada och bildar första paret tillsammans med Szymon Wozniak. Även Timo Lahti är tillbaka liksom Daniel Henderson och Kevin Juhl Pedersen som bildar vårt reservpar. Som andra par har vi vår nyblivne svenska GP-förare Kim Nilsson tillsammans med Victor Palovaara.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Szymon Wozniak
2. Andzejs Lebedevs
3. Victor Palovaara
4. Kim Nilsson (K)
5. Timo Lahti
6. Daniel Henderson
7. Kevin Juhl Pedersen

Lagledare: Peter Jansson & Emil Lindqvist

Med tio vinster samt tre förluster är Lejonen redan nu klar tabelltvåa. I motståndarlaget får vi bland annat se nuvarande VM-trean Patryk Dudek som körde för oss ifjol, tvåfaldige juniorvärldsmästaren Maksym Drablik samt rutinerade svenska föraren Linus Eklöf som gör comeback på speedwaycykeln i samband med dagens match.

Lejonens laguppställning:
1. Patryk Dudek
2. Bartosz Zmarzlik (R/R)
3. Dimitri Bergé
4. Mathias Thörnblom
5. Maksym Drablik
6. Jeremia Thelaus
7. Linus Eklöf (K)

Lagledare: Anders Fröjd & Mikael Holmstrand

Lagkapten Kim Nilsson:

”- Det känns som det kommer bli en jämn match ikväll. Det blir en liten värdemätare att möta serietvåan men det känns som att vi ska vara lite bredare än de på pappret med de här laguppställningarna och bör få ett litet övertag på reservsidan. Samtidigt får vi känna på lite vad de går för i Hallstavik inför slutspelet. Dudek vet vi hittar runt bra då han körde för oss ifjol och även Mathias Thörnblom brukar köra bra på vår hemmabana. För vår del är det viktigt att få ett bra avslut på grundserien. Det känns som vi har kommit in i ett bra flow med laget och har blivit allt mer hemmastarka vilket vi vill fortsätta bygga vidare på.”

Vi längtar efter att få ser er på plats på arenan. Ta gärna med hela familjen, en kompis eller en arbetskamrat för att beskåda speedway i absoluta världsklass. Förboka dina biljetter redan nu via tickster.com

Biljettlänk: https://secure.tickster.com/sv/cutz9w8rhbzwrcg/selectproductgroup

Varmt välkomna till Credentia Arena!

Var med och utse matchens bästa rospiggsförare!

På Rospiggarnas facebooksida kan du vara med och utse vem som var ”Matchens Rospigg” under matchens gång. Diplomet delas ut till den föraren som ni fans har röstat fram till matchens bästa rospiggsförare. Omröstningen startar efter heat 7 och stängs när matchen är avslutad. Den föraren som har fått flest antal röster när omröstningen stängs koras till ”Matchens Rospigg”.

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Hallstavik kommer tävlingen sändas live på cmore.se. För att kunna se matchen via C More måste man teckna månadsabonnemanget ”C More Plus” för 299kr/månad.
Länk till C More:s livesändning: https://www.cmore.se/sportEvent/m-d906afdc84cb49c094ae

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas facebooksida.

Första heatet startar klockan 19:00.

Dela nyheten: