Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ikväll inleds nästa del av slutspelet

Featured Image

Efter att ha besegrat Piraterna i kvartsfinalerna går vi nu in i nästa steg av slutspelet då jakten på en finalplats inleds. I egenskap av seriesegrare fick Västervik välja vilka de vill möta i semifinalerna av de lagen som tog sig vidare från kvartsfinalerna och det valet föll på oss. Den första semifinalen avgörs redan ikväll borta på Hejla Arena i Västervik medan returmötet körs nästa tisdag hemma på Credentia Arena i Hallstavik. När vi möttes under grundserien förlorade vi båda matcherna vilket ger oss en extra tändvätska.

{!A}

Rospiggarna:
1) Grzegorz Zengota
2) Kai Huckenbeck
3) Antonio Lindbäck
4) Luke Becker
5) Kim Nilsson (K)
6) Niels-Kristian Iversen
7) Dimitri Bergé

{!B}

Västervik:
1) Bartosz Smektala
2) Tai Woffinden (R/R)
3) Fredrik Lindgren (K)
4) Gleb Chugunov
5) Mads Hansen
6) Anton Karlsson
7) Jacob Thorssell

Lagkapten Kim Nilsson:

”- Det kommer bli en tuff match men förhoppningsvis kan vi stå emot bra och komma in i matchen på ett bra sätt. Västervik är ett hemmastarkt lag men vi har flera förare som brukar hitta runt bra där. Jag ser fram emot matchen och det är alltid kul att köra speedway i Västervik på en välpreparerad racingbana!”

{!C}

Lagledare Peter Jansson:

”- Det kommer bli en riktigt tuff uppgift men det känns ändå stabilt. Det känns som ingen verkar tro på oss förutom vi själva så pressen ligger inte på oss utan vi har allting att vinna. Vi måste åka till Västervik och bara försöka njuta samt vara väldigt taggade. Kan vi vara lika laddade som vi var i början av förra veckans match i Motala men hålla det tävlingen igenom kommer det bli riktigt bra. Sen gäller det som vanligt att hela tiden ligga tätt på deras förare, försöka undvika nollorna och hålla jämna steg. Västervik blev seriesegrare och har ett ruggigt bra lag även om det blir ett avbräck när Tai är skadad då han bidrar i alla lag han kör i. Däremot hör det till sporten och vi har haft nästintill alla våra förare skadade under säsongen. Just nu har vi Przyjemski skadad men har tagit in Zengota i truppen igen så det ska bli spännande att se vad han kan tillföra på en bana han hittar runt bra på. Sen får vi även tillbaka Kai efter sin hjärnskakning vilket är otroligt viktigt för laget.”

Dela nyheten: