Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ikväll väntar årets första bortamatch!

Featured Image

Med en seger i bagaget från förra veckans säsongspremiär beger vi oss idag till Gislaved när det har blivit dags för årets första bortamatch. För motståndet står fjolårets silvermedaljör Lejonen.

Efter att ha förlorat premiärmatchen borta mot Västervik är det förmodligen ett revanschlystet Lejonen vi möter ikväll. Motståndarlaget ställer bland annat upp med trefaldige världsmästaren Bartosz Zmarzlik, framtidslöftena Dominik Kubera, Francis Gusts och Casper Henriksson samt svenska toppföraren Oliver Berntzon.

Lejonen:
1. Dominik Kubera
2. Matias Nielsen
3. Oliver Berntzon (K)
4. Bartosz Zmarzlik
5. Francis Gusts
6. Peter Ljung
7. Casper Henriksson

Lagledare: Anders Fröjd & Mikael Holmstrand

Med en seger från förra veckans säsongspremiär hemma mot Smederna åker vi till Gislaved med ett stärkt självförtroende. Vi har tvingats göra en sen förändring då Johannes Stark ligger sjuk i influensa. In på hans plats har vi lånat tidigare rospiggsföraren Emil Millberg från Smederna. Noterbart är också att hela sex förare kör på svensk licens.

Rospiggarna:
1. Timo Lahti
2. Wiktor Przyjemski
3. Kim Nilsson (K)
4. Victor Palovaara
5. Antonio Lindbäck
6. Emil Millberg
7. Eddie Bock

Lagledare: Peter Jansson, Emil Lindqvist & Piotr Zyto

Lagkapten Kim Nilsson:

”- Det kändes otroligt skönt att vi vann första matchen och det kändes kul att komma igång med körandet i Sverige igen. Förra veckans vinst ger oss en bra känsla i gruppen även om det blir några nya killar ikväll. Det är roligt med många svenska förare. Jag tror vi kommer fungera bra ihop som grupp och att just samarbetet kan bli vår styrka, det är jätteviktigt att få till i ett lag. Banan i Gislaved brukar vara en rolig racingbana där det går att åka tight mot varandra.”

Lagledare Peter Jansson:

”- Det kändes otroligt skönt att vinna förra veckan. Det gav oss ett självförtroende att vi är hemmastarka vilket är viktigt den här säsongen men det ger oss även en bra känsla inför kvällens bortamatch. Till dagens match gör vi några förändringar i laget. Vi har en grundstomme som är trygga med varandra sen har vi sagt att vi kommer ge svenska förare chansen. Tyvärr har det blivit ett litet avbräck med först Christoffer Selvin som skadade sig och nu även Johannes Stark som ligger sjuk då vi tror mycket på de. Samtidigt kommer det fler chanser och det ska bli roligt att se vad Eddie Bock kan hitta på. Jag ser fram emot kvällens match. Det kommer bli tufft men vi kommer ge allt!”

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Gislaved ikväll kommer matchen sändas live på ESS-play. För att se sändningen behöver du ha ett månadsabonnemang för 249 kr/månaden. Som månadsabonnent på ESS-play kommer du även kunna se alla matcher i BAUHAUS-ligan 2023.

Första heatet startar klockan 19:00.

Nu kör vi!

Dela nyheten: