Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ikväll väntar en ny hemmamatch!

Featured Image

Efter en tuff bortapremiär mot Lejonen förra veckan vänder vi nu hem igen för säsongens andra hemmamatch. Ikväll fyller vi Credentia Arena när vi gästas av fjolårets semifinalist Dackarna!

Efter att ha förlorat förra veckans premiärmatch hemma mot Indianerna är det förmodligen ett revanschlystet Dackarna vi möter ikväll. Motståndarlaget ställer bland annat upp med VM-förarna Daniel Bewley & Maciej Janowski, Lettlands bästa förare Andzejs Lebedevs, rutinerade danska föraren Rasmus Jensen samt svenska föraren Ludvig Lindgren. Samtliga fem har kört för oss tidigare. Noterbart är också att Dackarnas lagledare är den tidigare rospiggsprofilen Mikael Teurnberg.

Dackarna:
1. Daniel Bewley
2. Adrian Gala
3. Rasmus Jensen (K)
4. Andzejs Lebedevs
5. Maciej Janowski
6. Filip Hjelmland
7. Ludvig Lindgren

Lagledarna: Mikael Teurnberg & Rikard Kling

Rospiggarna har inlett säsongen med en vinst samt en förlust. Efter en tuff match i Gislaved förra veckan är vi rejält revanschlystna när vi nu vänder hem igen. Tillbaka i laget är tyska stjärnföraren Kai Huckenbeck samt Grzegorz Zengota och Dimitri Bergé som båda två tog sig vidare till årets EM-serie från söndagens SEC-Challenge.

Rospiggarna:
1. Kai Huckenbeck
2. Victor Palovaara
3. Timo Lahti
4. Grzegorz Zengota
5. Antonio Lindbäck
6. Dimitri Bergé
7. Kim Nilsson (K)

Lagledarna: Peter Jansson, Emil Lindqvist & Piotr Zyto

Lagkapten Kim Nilsson:

”- Det kommer bli tufft, vi mötte inget dåligt lag sist men Dackarna är starka och har flera förare som hittar runt bra på vår hemmabana. Samtidigt gjorde vi en bra hemmamatch senast och har givetvis det med oss i ryggen. Förra veckan blev tuff när alla inte kunde vara med på bortamatchen i Gislaved. Vi var med i början sen var Lejonen starka och alla i deras lag tog mycket poäng samtidigt kommer det en sån match varje år så det kanske var bra att den kom redan nu. Idag gäller det att vi återigen kan köra bra tillsammans och fungerar bra ihop både i depån och ute på banan. Vi har ett bra och komplett lag så sätter vi det kan vi slå vilket lag som helst!”

Lagledare Peter Jansson:

”- Vi står inför en av årets tuffaste hemmamatcher. Dackarna har ett väldigt bra lag med flera förare som har kört för Rospiggarna tidigare och som trivs bra i Hallstavik. Det kommer bli full racing från heat 1. Förra året var vi inte riktigt med på tårna i början av matchen men lyckades ändå vända underläge till seger. I år måste vi dock vara med och kämpa direkt från start. Vår styrka är jämnheten samtidigt har vi vunnit de sista tre åren hemma mot Dackarna så det är lika bra att vi fortsätter med det!”

Vi längtar efter att att få se er på plats på arenan igen. Ta gärna med hela familjen, en kompis eller en arbetskollega för att beskåda speedway i absoluta världsklass. Säkra dina biljetter redan nu via tickster.com

Nytt för i år är att varje hemmamatch kommer ha ett eget tema. Temat för kvällens match är ”våra ungdomar”. Gilla eller följ vår facebooksida Rospiggarna Speedway Event för att få reda på all information om våra matchteman.

Var med och utse matchens bästa Rospiggsförare!

På Rospiggarnas facebook- samt hemsida kan du vara med och utse vem som är ”Matchens Rospigg” under matchens gång. Diplomet kommer delas ut till den föraren som ni fans har röstat fram till matchens bästa Rospiggsförare. Den föraren som har fått flest antal röster när omröstningen stängs koras till ”Matchens Rospigg”.

Har du inte möjlighet att medverka på plats ikväll kommer matchen sändas live på ESS-play. För att se sändningen behöver du ha ett månadsabonnemang för 249 kr/månaden. Som månadsabonnent på ESS-play kommer du även kunna se alla matcher i BAUHAUS-ligan 2023.

Första heatet startar klockan 19:00.

Varmt välkomna till Credentia Arena!

Dela nyheten: