Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ikväll väntar returen av kvartsfinalen

Featured Image

Efter att ha besegrat Piraterna hemma med 50-40 under den första kvartsfinalen har vi ett övertag på tio poäng med oss in i kvällens returmöte. Trots rospiggsledning får vi inte glömma bort att vi bara är halvvägs igenom och har ett jobb att göra idag med. Ska vi ta oss vidare till semifinalerna krävs det att vi kör in minst 41p men vi kommer bege oss till Motala med siktet inställt på att vinna matchen.

Tar vi en titt på motståndarlaget Piraternas laguppställning gör de en ändring jämfört med första kvartsfinalen då de väljer att ge den danske U24-föraren Jonas Seifert-Salk chansen.

Piraterna:
1) Vaclav Milik
2) Przemyslaw Pawlicki
3) Oskar Fajfer (K)
4) Jonathan Ejnermark
5) Piotr Pawlicki
6) Peter Ljung
7) Jonas Seifert-Salk

För vår del kommer vi köra vidare med samma lag som förra veckan. Vi kommer återigen tvingas köra riders replacement för Kai Huckenbeck som har fortsatt känningar av den hjärnskakningen han ådrog sig för lite mer än en vecka sedan. Hans heat kan tas av samtliga förare utom vår lagkapten Kim Nilsson då han har ett högre snitt.

Rospiggarna:
1) Niels-Kristian Iversen
2) Kai Huckenbeck (R/R)
3) Antonio Lindbäck
4) Wiktor Przyjemski
5) Kim Nilsson (K)
6) Dimitri Bergé
7) Luke Becker

Lagledare Peter Jansson:

”- Det känns skönt att bege sig till Motala med en seger i bagaget från förra veckan. Vi har slagit de tre gånger nu men det är ingenting vi kan luta oss tillbaka på ikväll. Piraterna har ett bra lag med fyra starka heatledare som är riktigt tuffa att möta när de får det att stämma. Vi kommer åka dit med siktet inställt på att vinna matchen. Det gäller att vi är bestämda redan från start och att samtliga förare drar sitt strå till stacken. Dessvärre tvingas vi återigen köra riders replacement för Kai. Under helgens match i Polen var han tvungen att bryta då han kände sig illamående och yr så det känns bara dumt att chansa. Jag tror och hoppas att det löser sig för oss ändå bara vi kan fortsätta på den utstakade vägen vi har skapat under de senaste matcherna.”

Har du inte möjlighet att vara på plats i Motala kommer matchen i vanlig ordning sändas live på ESS-play.

Första heatet startar klockan 19:00.

Dela nyheten: