Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Ikväll väntar säsongens stora familjematch!

Featured Image

Trots att vi bara befinner oss i början av juni har det redan blivit dags för säsongens tredje hemmamatch och för motståndet står Indianerna. Dagens match är också vår stora familjedag där det mellan klockan 13-15:30 kommer finnas flera aktiviteter för hela familjen innan matchstarten som är tidigarelagd till 17:00.

Efter ett uppehåll på tre veckor är Indianerna tillbaka på ovalen igen. Med två segrar samt en förlust ligger de just nu på en andraplats i tabellen. I motståndarlaget får vi bland annat se tidigare rospiggsförarna Szymon Wozniak & Jason Doyle, svenska framtidslöftena tillika brödraduon Gustav & Jonatan Grahn samt polska talangen Bartlomiej Kowalski som i samband med kvällens match gör debut i svenska seriesammanhangen.

Indianerna:
1) Szymon Wozniak (K)
2) Bartlomiej Kowalski
3) Krzysztof Buczkowski
4) Rohan Tungate
5) Jason Doyle
6) Gustav Grahn
7) Jonatan Grahn

Lagledare: Peter Johansson

Rospiggarna parkerar för tillfället på en sjätteplats i tabellen efter två vinster samt två förluster. Till kvällens match är Kai Huckenbeck och Dimitri Bergé tillbaka i laget samtidigt som både Wiktor Przyjemski samt Johannes Stark gör sin första match som hemmaförare på Credentia Arena.

Rospiggarna:
1) Kai Huckenbeck
2) Grzegorz Zengota
3) Wiktor Przyjemski
4) Dimitri Bergé
5) Kim Nilsson (K)
6) Victor Palovaara
7) Johannes Stark

Lagledare: Peter Jansson, Emil Lindqvist & Piotr Zyto

Lagledare Peter Jansson:

”- Vi står återigen inför en tuff hemmamatch. Indianerna har ett jämnt och bra lag med Szymon Wozniak och Jason Doyle i spetsen som båda två brukar trivas bra på banan i Hallstavik. För vår del har vi valt att ge Wiktor Przjyemski samt Johannes Stark fortsatt förtroende. Wiktor som gjorde en imponerande debut förra veckan så det ska bli roligt att se vad han lyckas åstadkomma ikväll. Som vanligt gäller det att vi är med direkt från start och ut i första sväng. Det kommer bli en hård match men vi måste se till att vinna.”

Ta gärna med dig hela familjen och fira Sveriges nationaldag tillsammans med oss. Vi håller eventbyn öppen mellan 13:00-15:30 där det kommas finnas flera aktiviteter för hela familjen. Du kommer bland annat kunna träffa förare från både elit- samt ungdomslaget, träffa ledarna för vår prova-på-speedway, tävla i ponnyridningen samt köra trampbilsrace för barn där finalen avgörs på innerplan under en av elitmatchens sladdpauser.

På familjeaktiviteterna är det fri entré medan biljetterna till matchen går att köpa redan nu på tickster.com eller i entrén från klockan 15:30.

Precis som vanligt kan du vara med och utse vem som är ”Matchens Rospigg” under matchens gång på vår facebook- samt hemsida. Diplomet delas ut till den föraren som ni fans har röstat fram till matchens bästa Rospiggsförare. Den föraren som har fått flest antal röster när omröstningen stängs koras till ”Matchens Rospigg”.

OBS! Första heatet startar klockan 17:00!

Varmt välkomna till Credentia Arena!

Dela nyheten: