Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför bortamatchen mot Piraterna!

Featured Image

Våra Rospiggsförare är just nu på väg till Motala och Zinkgruvan Mining Arena för att ikväll ta sig an Piraterna!

Motståndarna Piraterna parkerar just nu på en åttondeplats i tabellen efter en vinst och tre förluster. I Piraternas lag får vi bland annat se före detta Rospiggsföraren Jonas Davidsson, rutinerade dansken Peter Kildemand, svenska framtidslöftet Henrik Bergström, danske talangen Jonas Seifert-Salk samt danskarna Tim Sørensen & Thomas Jørgensen som i och med kvällens match både gör debut för Piraterna samt i svenska högstaligan.

Piraternas laguppställning:
1) Peter Kildemand
2) Tim Sørensen
3) Jonas Davidsson (K)
4) Jonas Seifert-Salk
5) Thomas Jørgensen
6) Henrik Bergström
7) Johan Jensen

Lagledare: Daniel Davidsson

Efter tre vinster och en förlust ligger Rospiggarna just nu tvåa i tabellen. En Rospiggsförare som brukar hitta runt bra på banan i Motala är Kai Huckenbeck som körde för Piraterna i Allsvenskan 2018 samt i Elitserien under fjolårets säsong.

Rospiggarnas laguppställning:
1) Rasmus Jensen (K)
2) Kenneth Hansen
3) Tomas H Jonasson
4) Kai Huckenbeck
5) Timo Lahti
6) Daniel Henderson
7) Emil Millberg

Lagledare: Peter Jansson

Lagledare Peter Janssons tankar inför kvällens bortamatch:

”- Även om Piraterna ligger sist i tabellen är det inget lag som vi går ut och besegrar lätt utan vi kommer verkligen att få kämpa för varenda poäng. Piraterna är väldigt starka hemma och har ett bra lag med bland annat Peter Kildemand som vi alla vet hur bra han kan leverera, Jonas Davidsson som kan köra fullt ikväll utan att någon skulle bli förvånad, Jonas Seifert-Salk som är en ung och lovande dansk som kör väldigt bra Speedway samt deras nyförvärv Thomas Jørgensen som har kört väldigt bra i England under flera års tid.

Våra styrkor kommer att vara det som vi visade i torsdags nämligen att alla förare tar poäng samt att vi försöker undvika nollorna i varje heat. Jag tror att det är viktigt att satsa på kontinuiteten i laget för att alla förare ska känna en trygghet i gruppen vilket är otroligt viktigt. Ikväll kommer ni att få se ett Rospiggarna som står för en fortsatt stabil laginsats och som kämpar för varenda poäng!”

Tävlingen kommer att köras utan publik men kommer att sändas live på Sportkanalen då kvällens match är C More:s huvudmatch.

Du kan även se matchen i efterhand på ESS-Play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även att köra liverapportering på Rospiggarnas Facebooksida!

Länk till körschemat: ⬇️
https://www.svemo.se/globalassets/speedway/dokumentcenter/korschema/korschema_2.15.6-7-elit.pdf

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt! Nu kör vi!👊

Foto: Roffe Lundstedt / www.speedwayfoto.com

Dela nyheten: