Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför hemmapremiären mot Vetlanda!

Featured Image

Idag har det gått 358 dagar sedan Rospiggarnas senaste hemmamatch i högsta serien då vi besegrade Piraterna med 51-39. Det har varit en lång väntan men ikväll är det äntligen dags för årets första hemmamatch då vi hälsar Vetlanda varmt välkomna till Credentia Arena!

I Vetlandas lag får vi bland annat se Victor Palovaara som körde för oss i Allsvenskan 2013, australiensarnas raket Brady Kurtz samt de unga framtidslöftena Filip Hjelmland och Alexander Woentin.

Vetlandas laguppställning:
1. Peter Ljung (R/R)
2. Victor Palovaara
3. Brady Kurtz (K)
4. Filip Hjelmland
5. Andreas Lyager
6. Alexander Woentin
7. Maximilian Belsing

Lagledare: Mikael Wirebrand

Vetlanda kommer ikväll köra Riders Replacment för Peter Ljung som skadade sig under tisdagens match. Vi önskar Peter en snabb återhämtning!👊💪

För Rospiggarna får vi ikväll se samma lag som i tisdags vann premiäromgången borta mot Indianerna med den lilla förändringen att Emil Millberg skrivs in som nummer sju.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Rasmus Jensen (K)
2. Kenneth Hansen
3. Tomas H Jonasson
4. Kai Huckenbeck
5. Timo Lahti
6. Daniel Henderson
7. Emil Millberg

Lagledare: Peter Jansson

Nytt för i år är att lagen har möjlighet att ha med en sjunde förare som en extra reserv. Föraren har inga schemalagda heat men kan när som helst ersätta någon av de övriga sex förarna. På plats nummer sju har vi valt att sätta Emil Millberg medan Vetlanda har gett den platsen till Maximilian Belsing.

Lagledare Peter Janssons tankar inför kvällens match:

”- Jag känner en viss nervositet och ser fram emot dagens hemmapremiär väldigt mycket. Vi möter ett bra lag men vi vet även att vi har ett bra lag och kommer se till att göra en bra match och vinna. Att köra utan publik på hemmamatcherna kommer att kännas väldigt tomt då publikens applåder och stöd betyder väldigt mycket för laget. När vi körde borta i Kumla kändes det konstigt fram till start sedan tänkte man inte så mycket på det under tävlingens gång förrän matchen var över och det återigen blev helt tyst.

Vi möter ikväll ett jämt och starkt lag med bland annat Victor Palovaara och Brady Kurtz som kör väldigt bra samt att de har trefaldige juniormästaren Alexander Woentin på reserven. Det kommer bli en tuff match och en tuff nöt att knäcka och det gäller att vi är på tå redan i Heat 1 och får sammanhållningen att fungera. Våra styrkor kommer att vara sammanhållningen i laget och klubben samt att vi tillsammans, sju förare och en lagledare, kommer att jobba hårt och lösa uppgiften tillsammans utan att vika ner oss.
Vi kommer gå för andra raka segern.”

Tävlingen kommer att köras utan publik men kommer att sändas live på C More Play. För att kunna se matchen via C More måste man antingen köpa en matchbiljett för 149 kr eller teckna månadsabonnemanget ”C More Mycket Sport” för 199 kr/månad.

Länk till C More:s livesändning: ⬇️

https://www.cmore.se/sport/spel/13283199-rospiggarna-vetlanda-speedway

Du kan även se matchen i efterhand på ESS-play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även att köra liverapportering på Rospiggarnas Facebooksida.

Länk till körschemat: ⬇️
https://www.svemo.se/globalassets/speedway/dokumentcenter/korschema/korschema_2.15.6-7-elit.pdf

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt för att ta hem andra raka segern! Nu kör vi!👊

Dela nyheten: