Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens bortamatch mot Dackarna!

Featured Image

Efter förra veckans vinst hemma mot Smederna är det nu ett stärkt Rospiggarna som är på väg mot Skrotfrag Arena i Målilla för att ikväll ta sig an Dackarna.

Dackarna parkerar just nu på en fjärdeplats i tabellen efter sex vinster, ett oavgjort resultat samt fem förluster. I motståndarlaget får vi ikväll se före detta Rospiggsförarna Maciej Janowski, Rasmus Jensen, Jacob Thorssell och Jason Doyle samt svenske Ricky Kling som i samband med kvällens match gör comeback i elitserien efter tre års uppehåll från den svenska högsta ligan. Som nummer sju, fri reserv, har Dackarna valt att sätta den svenska talangen Avon Van Dyck. Dackarna kommer ikväll köra riders replacement för Frederik Jakobsen som skadade sig under gårdagens ligamatch i Danmark. Vi önskar Frederik ett snabbt tillfrisknande.

Dackarnas laguppställning:
1. Maciej Janowski
2. Frederik Jakobsen (R/R)
3. Jacob Thorssell (K)
4. Rasmus Jensen
5. Jason Doyle
6. Ricky Kling
7. Avon Van Dyck

Lagledare: Mikael Teurnberg & Rikard Kling

Efter fem vinster, ett oavgjort resultat samt fem förluster ligger Rospiggarna just nu på en sjätteplats i tabellen. På grund av tävlingar i helgen har Patryk Dudek inte möjlighet att medverka under kvällens match. Vi välkomnar istället Oleg Mihailov tillbaka till laget. Vi kommer ikväll göra en del förändringar i paren när Timo Lahti bildar par med Kai Huckenbeck, Adrian Miedzinski kör tillsammans med Oleg Mihailov samtidigt som Kim Nilsson bildar par med Daniel Henderson. När vi mötte Dackarna hemma tidigare under säsongen vann vi med 48-42 vilket innebär att vi har ett övertag med 6p i kampen om bonuspoängen.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Timo Lahti
2. Kai Huckenbeck
3. Adrian Miedzinski
4. Oleg Mihailov
5. Kim Nilsson (K)
6. Daniel Henderson

Lagledare: Peter Jansson

Lagledare Peter Janssons tankar om kvällens bortamatch:

”- Vi kommer från två bra matcher, först vinst borta mot Indianerna följt av seger hemma mot Smederna så det är en bra känsla i laget. Det var skönt att vinna hemma mot Smederna och det kändes extra skönt att kunna slå serieledarna. Vi har en bra harmoni i gruppen och har bra killar i laget. Tyvärr är inte Dudek med ikväll då han har match i Polen imorgon samt kör GP-challenge i Slovenien på lördag. Precis som förra veckan gäller det att alla sex förarna måste ta sina poäng ikväll. Vi har inte råd med att en förare faller igenom utan alla måste dra sitt strå till stacken. Vi möter ett oerhört tufft lag med GP-förarna Janowski och Doyle i spetsen men det finns en lösning på alla problem det gäller bara att vi hittar den. Kan vi få med oss minst 3-3 när vi möter deras GP-förare, vinna reservkampen ganska stort samtidigt som vi får Rasmus Jensen eller Jacob Thorssell ur rytm har vi en stor chans för man vinner inte en match på enbart två förare. Det gäller att vi är med fram till nomineringsheaten och gör ett ryck i Heat 13 & 14 samt är med från start till mål.

Vi kommer ikväll göra en del förändringar i paren. Timo och Kai är ett starkt par som kompletterar varandra bra. Timo är en klassisk innerkantsåkare som tycker om att sträva efter innerkanten medan Kai gärna åker i mitten eller lite längre ut på banan. Kommer de iväg bra från bana 1 & 3 under kvällens första heat ska det mycket till om Janowski ska kunna åka om dem. Miedzinski och Mihailov blir ett spännande par och det ska bli kul att se hur de löser uppgiften tillsammans. När Miedzinski far iväg är det få som får stopp på honom och förhoppningsvis kan han även få Miahilov med sig. Det ska bli kul att ge honom chansen igen. Det är en gasare och jag tror att han kommer göra en bra match ikväll. Kim och Daniel brukar trivas bra på banan i Målilla. Kim är riktigt stark på den banan och vi får inte glömma att Daniel blev femma där under fjolårets SM-final. Vi har alla möjligheter att göra en bra match ikväll. Alla förväntar sig att Dackarna ska vinna kvällens match ganska enkelt men det kommer vi se till att de inte gör. Det är upp till oss själva hur vi vill att hemfärden ikväll ska bli.”

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Målilla kommer tävlingen att sändas live på Sportkanalen. Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas Facebooksida.

Vi är taggade och kommer ge allt! Nu kör vi! 👊

Foto: Roffe Lundstedt / www.speedwayfoto.com

Dela nyheten: