Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens bortamatch mot Indianerna!

Featured Image

Efter två veckors uppehåll är det ikväll dags för ett laddat Rospiggarna att ge sig ut på banan igen. Våra rospiggsförare är just nu på väg till Glottra Skog Arena i Kumla för att ta sig an Indianerna!

Med fyra vinster, ett oavgjort resultat samt fem förluster ligger Indianerna för tillfället på en fjärdeplats i tabellen. I motståndarlaget får vi bland annat se den tidigare rospiggsföraren Max Fricke som var högst delaktig till att Australien vann Speedway Of Nations i lördags, rutinerade toppföraren Chris Holder, polska framtidslöftet Norbert Krakowiak samt svenska brödraduon Jonatan & Gustav Grahn.

Indianerna laguppställning:
1. Niels-Kristian Iversen (K)
2. Norbert Krakowiak
3. Chris Holder
4. Norbert Kosciuch
5. Max Fricke
6. Jonatan Grahn
7. Gustav Grahn

Lagledare: Peter Johansson

Rospiggarna parkerar just nu på en femteplats i tabellen med tre vinster och åtta förluster. Szymon Wozniak är inte tillgänglig till kvällens match men vi kan samtidigt hälsa Kai Huckenbeck tillbaka till laget. Kai som visade fin form under förra veckans Speedway Of Nations. Tillbaka i laget är även Daniel Henderson som utgör reservparet ihop med Kevin Juhl Pedersen. Vi kommer köra riders replacement för Andzejs Lebedevs som är fortsatt skadad.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Kai Huckenbeck
2. Andzejs Lebedevs (R/R)
3. Victor Palovaara
4. Kim Nilsson (K)
5. Timo Lahti
6. Daniel Henderson
7. Kevin Juhl Pedersen

Lagledare: Peter Jansson & Emil Lindqvist

Lagkapten Kim Nilsson:

“- Det kommer bli en tuff match ikväll. Indianerna har ett väldigt bra lag med lokala förmågor på reserven som hittar runt bra på banan i Kumla så de är starka på alla positioner. Vi kommer åka dit och ge allt och har allting att vinna. Det gäller att vi hittar rätt från början och att vi kommer upp i den nivån som vi ska hålla. Vi har flera förare i laget som trivs bra i Kumla och det är en rolig bana att komma till.”

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Kumla kommer tävlingen sändas live på sportkanalen. Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play dagen efter tävlingen.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas facebooksida.
.
Första heatet startar klockan 19:00.

Dela nyheten: