Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens bortamatch mot Masarna!

Featured Image

Grundserien börjar lida mot sitt slut men innan slutspelet tar vid har vi tre matcher kvar att köra i kampen om en av de sex slutspelsplatserna. Närmast på tur är kvällens bortamatch då Rospiggarna beger sig till Avesta Motorstadion för att sig an Masarna.

Masarna parkerar just nu på en sjundeplats i tabellen efter 4 vinster, ett oavgjort resultat samt 8 förluster. I motståndarlaget får vi ikväll se de tidigare Rospiggsförarna Przemyslaw Pawlicki och Emil Millberg, svenska superlöftet Philip Hellström Bängs samt rutinerade svenska föraren Antonio Lindbäck. I samband med kvällens match gör dansken Patrick Hansen sverigedebut för säsongen.

Masarnas laguppställning:
1. Przemyslaw Pawlicki (K)
2. Dimitri Bergé
3. David Bellego
4. Patrick Hansen
5. Antonio Lindbäck
6. Philip Hellström Bängs
7. Emil Millberg

Lagledare: Stefan Bäckström, Andreas Sundin & Sebastian Aldén

Med 6 vinster, en oavgjord match samt 6 förluster ligger Rospiggarna just nu på en femteplats i tabellen. Vi kommer ikväll köra vidare med samma lag som besegrade Västervik hemma förra veckan men kommer göra en del förändringar i paren när Patryk Dudek bildar med Adrian Miedzinski, Timo Lahti kör tillsammans med Kai Huckenbeck medan Kim Nilsson bildar par med Daniel Henderson. När vi mötte Masarna hemma tidigare under säsongen förlorade vi med 50-40 vilket innebär Masarna har ett övertag med 10p i kampen om bonuspoängen.

Rospiggarnas laguppställning:
1) Patryk Dudek
2) Adrian Miedzinski
3) Timo Lahti
4) Kai Huckenbeck
5) Kim Nilsson (K)
6) Daniel Henderson
7) Erik Gheorghe

Lagledare: Peter Jansson

Lagledare Peter Janssons tankar om kvällens bortamatch:

”- Vi kommer från fyra riktigt bra matcher senast hemma mot Västervik förra veckan då det kändes som att allting fungerade och vi stod för en gedigen laginsats där alla levererade bra med poäng. Det känns tryggt i laget och det är kul att se hur förarna hjälper varandra både på och utanför banan. Jag ser framemot matchen ikväll. Det ska bli kul men det kommer bli väldigt tufft. Masarna har ett jämt lag med bland annat Przemyslaw Pawlicki i spetsen samt David Bellego och Dimitri Bergé som är duktiga speedwayförare. Masarna är inte svaga på någon position så det gäller att vi är på tårna redan från heat 1 och håller det ända vägen in i mål. Banan där är lite lurig så det är skönt att vi har Kim med oss som har varit där ett par år och vet om en hel del hemligheter därifrån.

Det blir lite förändringar i paren. Dudek och Miedzinski kommer bli ett starkt första par, de är samspelta och pratar bra med varandra så det ska bli kul att se hur de löser uppgiften tillsammans. Timo och Kai kör väldigt bra ihop och kompletterar varandra bra. Även om det blev förlust borta mot Dackarna funkade det väldigt bra för oss där när vi fick ner Kim på femman så det känns skönt att ha honom på den positionen även ikväll. Det kommer också bli en mycket spännande kamp mellan Philip Hellström Bängs och Daniel Henderson på reserven men vi får försöka ta det på tuffhet. Det kommer bli stentufft och jag tror att det kommer bli den bästa matchen i elitserien under den här omgången. Jag hoppas att det kommer många Rospiggssupportrar till Avesta ikväll och lyfter fram killarna.”

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Avesta kommer tävlingen att sändas live på Sportkanalen. Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas Facebooksida.

Vi är taggade och kommer ge allt! Nu kör vi! 👊

Dela nyheten: