Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens bortamatch mot Masarna!

Featured Image

Det har blivit dags för en ny speedwaytisdag och våra rospiggsförare är just nu på väg till Avesta motorstadion för att ikväll ta sig an Masarna när säsongens fjärde bortamatch väntar.

Masarna parkerar just nu på en sjundeplats i tabellen med en vinst och tre förluster inskrivet på kontot. I motståndarlaget ikväll får vi bland annat se de tidigare rospiggsförarna Przemyslaw Pawlicki, Krzysztof Buczkowski & Emil Millberg, rutinerade hemmasonen Antonio Lindbäck samt det lettiska framtidslöftet Francis Gusts.

Masarnas laguppställning:
1. Krzysztof Buczkowski
2. Rohan Tungate (K)
3. Przemyslaw Pawlicki
4. Francis Gusts
5. Antonio Lindbäck
6. Emil Millberg
7. Adrian Gala

Lagledare: Sebastian Aldén & Anton Rosén

Efter en tuff inledning på säsongen ligger Rospiggarna just nu på en sistaplats i tabellen. Vi kommer göra lite positionsändringar i laguppställningen då bland annat Tomasz Gapinski & Adrian Miedzinski bildar par med varandra samtidigt som lagkaptenen Kim Nilsson bildar reservparet tillsammans med Kai Huckenbeck. Vi kommer även köra riders replacement för Victor Palovaara som är fortsatt skadad. Samtliga av våra förare kommer kunna köra för honom. Vårt sikte är givetvis inställt på att köra hem säsongens första seger. Vi har ett taggat gäng som kommer ge allt i Avesta!

Rospiggarnas laguppställning:
1. Andzejs Lebedevs
2. Victor Palovaara (R/R)
3. Tomasz Gapinski
4. Adrian Miedzinski
5. Timo Lahti
6. Kai Huckenbeck
7. Kim Nilsson (K)

Lagledare: Peter Jansson

Lagkapten Kim Nilsson:

”- Vi behöver verkligen ta en seger ikväll. Det är väldigt viktigt att vi tar poäng för att komma ikapp i det sportsliga men också för att få med oss lite poäng inför kommande hemmamatch för att inte få ännu mera press på oss ju längre tiden går. Masarna har ett jämnt och starkt lag med flera förare som kan ta mycket poäng och de har visat att de hittar runt bra på sin hemmabana men det känns ändå som en tävling som vi kommer bjuda upp till match på. Det kommer krävas att alla tar sina poäng då det är så vårt lag är uppbyggt. Vi kommer göra allt för att köra hem säsongens första seger ikväll!”

Lagledare Peter Jansson:

”- Vi står återigen inför en tuff bortamatch. Masarna brukar vara väldigt starka på hemmaplan och har flera bra förare i laget med bland annat Antonio Lindbäck i spetsen som är i väldigt fin form just nu. Det kommer bli tufft men vi ska fokusera på vår uppgift och se till att ta hem säsongens första seger. Vi kommer göra lite förändringar då vi kör riders för Victor samtidigt som vi får ner Kim på reservplats som kommer att bilda ett oerhört starkt reservpar tillsammans med Kai. Det är viktigt att vi vinner ikväll för att ge oss in i kampen om en plats i slutspelet. Vi måste ta oss i kragen, fortsätta att lyfta oss och kriga för varenda poäng samtidigt som vi även har roligt och gör jobbet tillsammans som ett lag. Precis som alltid gäller det att vi är snabba iväg ifrån tejpen och på banan i Avesta är det också viktigt att göra smarta första svängar. Klockan 21:00 ikväll står jag tillsammans med förarna och tar emot blommor efter en bra genomförd match som resulterade i vinst.”

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Avesta kommer tävlingen sändas live på cmore.se. För att kunna se matchen via C More måste man teckna månadsabonnemanget ”C More Plus” för 299kr/månad.

Länk till C More:s livesändning: https://www.cmore.se/sportEvent/m-85de62638dfcf5764343

Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play dagen efter tävlingen.

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt! Nu kör vi!

Dela nyheten: