Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens bortamatch mot Masarna!

Featured Image

Grundserien börjar lida mot sitt slut och om två veckor är det dags för kvartsfinalerna!

Innan dess ska derbyomgångarna mot Masarna köras. Vi kommer ikväll köra den första av två derbymatcher borta på Avesta Motorstadion.

Motståndarna Masarna parkerar just nu på en fjärdeplats i tabellen efter två vinster, två oavgjorda matcher samt två förluster. I Masarnas lag får vi bland annat se före detta Rospiggsföraren Kim Nilsson som i år inte har haft en enda motståndare före sig på Avesta Motorstadion, VM-föraren Antonio Lindbäck, danske talangen Patrick Hansen samt svenska superlöftet Philip Hellström Bängs.

Masarnas laguppställning:
1) Antonio Lindbäck
2) Philip Hellström Bängs
3) Kim Nilsson (K)
4) Przemyslaw Pawlicki (R/R)
5) Patrick Hansen
6) Alexander Liljekvist
7) Johannes Stark

Lagledare: Stefan Bäckström & Andreas Sundin

Efter fem vinster och en förlust ligger Rospiggarna just nu tvåa i tabellen. I samband med kvällens match kommer Daniel Bewley göra svensk säsongsdebut då han är tillbaka på speedwayovalerna efter sin axelskada. Vi har även valt att sätta den unge talangen Oscar Holstensson som nummer sju.

Rospiggarnas laguppställning:
1) Rasmus Jensen (K)
2) Kenneth Hansen
3) Tomas H Jonasson
4) Daniel Bewley
5) Timo Lahti
6) Daniel Henderson
7) Oscar Holstensson

Lagledare: Peter Jansson

Lagledare Peter Janssons tankar inför kvällens bortamatch:

”- Det kommer bli ett tufft möte men känslan i laget är väldigt bra efter förra veckans storseger. Masarna har ett mycket intressant lag i form av Antonio Lindbäck och Kim Nilsson som är deras starka förare, Philip Hellström Bängs som är en av Sveriges absolut bästa juniorer samt den unge och lovande dansken Patrick Hansen. För att vinna kvällens match gäller det att vi får stopp på deras toppförare samt att alla förare tar poäng och att vi levererar som ett lag. Det ska även bli väldigt roligt att få se Daniel Bewley köra. Går han in och tar sina sju till åttapoäng är det riktigt bra. Ikväll kommer ni få se ett Rospiggarna som krigar till sista heatet går i mål och som ställer upp för varandra!”

Tävlingen kommer att köras utan publik men kommer att sändas live på C More. För att kunna se matchen via C More måste man antingen köpa en matchbiljett för 149 kr eller teckna månadsabonnemanget ”C More Mycket Sport” för 199 kr/månad.

Länk till C More:s livesändning: ⬇️

https://www.cmore.se/sport/spel/13288641-masarna-rospiggarna

Du kan även se matchen i efterhand på ESS-Play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas Facebooksida!

Länk till körschemat: ⬇️
https://www.svemo.se/globalassets/speedway/dokumentcenter/korschema/korschema_2.15.6-7-elit.pdf

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt! Nu kör vi!👊

Foto: Roffe Lundstedt / www.speedwayfoto.com

Dela nyheten: