Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens bortamatch mot Smederna!

Featured Image

Efter torsdagens vinst under hemmapremiären mot Indianerna är det ett taggat Rospiggarna som just nu är på väg mot Eskilstuna Motorstadion för att ikväll ta sig an Smederna.

Smedernas senaste match var för två veckor sedan när de vann säsongspremiären borta mot Masarna med 57-33 vilket gör att de just nu parkerar på en tredjeplats i tabellen. I Smedernas lag får vi bland annat se rospiggsbekanta förare som Gleb Chugunov, Pontus Aspgren och Andzejs Lebedevs, rutinerade danske lagkaptenen Michael Jepsen Jensen samt ryska världsföraren Grigorij Laguta.

Smedernas laguppställning:
1. Michael Jepsen Jensen (K)
2. Grigorij Laguta
3. Gleb Chugunov
4. Andzejs Lebedevs
5. Pontus Aspgren
6. Joel Kling
7. Johannes Stark

Lagledare: Jerker Eriksson, Jimmy Jansson & Stefan Jarl

Efter förra veckans vinst hemma mot Indianerna med 56-34 ligger Rospiggarna just nu på en femteplats i tabellen. Vi kommer ikväll göra en del förändringar i paren när Kim Nilsson kommer köra tillsammans med Oleg Mihailov medan Timo Lahti bildar par med Patryk Dudek som ikväll är tillbaka i laget efter förra veckans matchkrock.

Vi kan samtidigt meddelade att Kai Huckenbeck tyvärr har fått förhinder och kommer missa kvällens match. Vi kommer istället sätta in Adrian Miedzinski som nummer fem. Adrian gör därmed comeback i Rospiggsoverallen efter fjorton år och kommer ikväll bilda par med Daniel Henderson.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Kim Nilsson (K)
2. Oleg Mihailov
3. Timo Lahti
4. Patryk Dudek
5. Adrian Miedzinski
6. Daniel Henderson
7. Oscar Holstensson

Lagledare: Peter Jansson

Lagledare Peter Janssons tankar inför kvällens premiär:

”- Känslan i truppen är bra efter torsdagens match och det är ett stärkt självförtroende i laget. Smederna är ett jättebra hemmalag som vi har full respekt för men vi vet också om att vi har ett väldigt starkt lag. Till kvällens match blir det några parförändringar. Jag tyckte att Kim Nilsson & Oleg Mihailov kompletterade varandra bra i torsdags och det ska bli kul att se hur Timo Lahti & Patryk Dudek löser uppgiften tillsammans. Det är två bra par som jag tror kommer komplettera varandra väldigt bra. Kai Huckenbeck har tyvärr fått förhinder så istället kommer Adrian Miedzinski kasta sig in i bilen och åka till Eskilstuna. Adrian brukar åka bra på Smedernas hemmabana så det ska bli kul att vad han kan lyckas åstadkomma tillsammans med Daniel Henderson. Det kommer att bli en spännande match och vi kommer ge Smederna en rejäl fight. Vi kommer åka dit för att kriga och göra en bra laginsats.”

Tävlingen kommer att sändas live på C More Play. För att kunna se matchen via C More måste man teckna månadsabonnemanget ”C More Plus” för 299 kr/månad.

Länk till C More:s livesändning: https://www.cmore.se/sport/spel/13343278-eskilstuna-smederna-rospiggarna

Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas Facebooksida.

Länk till körschemat: https://www.svemo.se/globalassets/speedway/dokumentcenter/korschema/elitserienallsvenskan2.15.6-7_2021.pdf

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt! Nu kör vi!

Dela nyheten: