Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens bortamatch mot Västervik!

Featured Image

Efter förra veckans vinst hemma mot Dackarna är det ett taggat gäng Rospiggsförare som just nu är på väg mot HEJLA Arena för att klockan 18:00 ikväll ta sig an Västervik.

Efter en vinst, en oavgjord match samt en förlust parkerar Västervik just nu på en sjundeplats i tabellen. Till kvällens match är Bartosz Smektala och Pawel Przedpelski tillbaka i motståndarlaget liksom den regerande juniorvärldsmästaren Jaimon Lidsey. För Västervik ikväll kör även den tidigare Rospiggsföraren Viktor Kulakov.

Västerviks laguppställning:
1. Bartosz Smektala
2. Jaimon Lidsey
3. Pawel Przedpelski (K)
4. Anton Karlsson
5. Viktor Kulakov
6. Alex Johansson
7. Noel Wahlqvist

Lagledare: Morgan Andersson & Christian Carlsson

Rospiggarna ligger just nu på en fjärdeplats i tabellen efter två vinster och två förluster. Vi kommer ikväll köra vidare med samma lag som förra veckan med förändringen att Patryk Dudek är tillbaka i laget samtidigt som Oscar Holstensson går in som nummer sju istället för Erik Gheorghe. Senaste gången vi mötte Västervik borta var under fjolårets kvartsfinal, en match som vi förlorade knappt med 46-44. Därmed är det nu ett revanschlystet Rospiggarna som kommer att ge allt ikväll för att köra hem andra raka segern och inkassera säsongens tredje vinst på kontot.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Kim Nilsson (K)
2. Kai Huckenbeck
3. Timo Lahti
4. Patryk Dudek
5. Adrian Miedzinski
6. Daniel Henderson
7. Oscar Holstensson

Lagledare: Peter Jansson

Lagledare Peter Janssons tankar om förra veckans match samt kvällens match:

”- Känslan i laget är väldigt bra efter förra veckans vinst då vi gjorde en helt okej match som vi lyckades vinna. Förarna gjorde det de skulle och banan var jättefin. Vi gjorde matchen till våran, det är vår hemmabana och den passade våra förare perfekt. Jag är imponerad över den lagsammanhållningen som vi har i laget och det är kul att se hur killarna hjälper varandra på banan. Det var roligt att se hur bra Kai & Timo körde ihop men även Kai & Kim bland annat under ett heat när Kai flyttar på sig och Kim kan vända upp och komma utanför. Även Daniel och Adrian fortsatte att ta för sig på banan. Daniel tar sina viktiga poäng och han är på väg tillbaka till fjolårsformen.

Ikväll väntar en tuff borta match mot Västervik. De har ett jättebra speedwaylag med bland annat Jaimon Lidsey som kan flyga fram på arenorna samt Pawel Przedpelski och Bartosz Smektala som är väldigt duktiga och i bra form just nu. Samtidigt trivs vi bra i Västervik och den banan brukar passa våra förare bra. Vi har bra form på alla våra förare just nu och vi ställer upp med det bästa möjliga laget som vi kan ställa upp med just nu. Det ska bli kul att testa kvällens laguppställning. Paren börjar utkristallisera sig. Kim och Kai åker väldigt bra ihop och det ska bli intressant att se vad Timo & Dudek kan åstadkomma tillsammans. Vi kommer åka dit för att kriga samt vara med och stöka. Det gäller att vi är med från start och att vi fortsätter stå för en bra lagsammanhållning. Vi ska göra allt vi kan för att få med oss två poäng därifrån.”

Tävlingen kommer att sändas live på C More Play. För att kunna se matchen via C More måste man teckna månadsabonnemanget ”C More Plus” för 299 kr/månad.

Länk till C More:s livesändning: https://www.cmore.se/sport/spel/13343286-vastervik-rospiggarna

Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas Facebooksida.

OBS! Matchen ikväll har fått en tidigarelagd starttiden. Den nya starttiden för ikväll är 18:00!

Vi är taggade och kommer ge allt! Nu kör vi!

Dela nyheten: