Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens bortamatch!

Featured Image

Årets grundserie börjar lida mot sitt slut och för Rospiggarna återstår bara fem matcher. Närmast på tur är dagens bortamatch då vi beger oss till Skrotfrag Arena i Målilla för att ta oss an Dackarna.

Dackarna ligger för tillfället på en sjundeplats i tabellen med en vinst och sju förluster. I motståndarlaget får vi bland annat se nuvarande VM-fyran Maciej Janowski, SM-tvåan Jacob Thorssell, rutinerade danske föraren Nicolai Klindt samt svenska framtidslöftet Filip Hjelmland som gör sin första elitseriematch för säsongen i samband med kvällens match.

Dackarnas laguppställning:
1. Rasmus Jensen
2. Nicolai Klindt
3. Maciej Janowski
4. Jacob Thorssell (K)
5. Brady Kurtz
6. Ludvig Lindgren
7. Filip Hjelmland

Lagledare: Mikael Teurnberg

Med två vinster och sju förluster parkerar Rospiggarna just nu på en sjätteplats. Vi kommer till största delen köra vidare med samma lag som mötte Indianerna hemma förra tisdagen men kan välkomna Kai Huckenbeck tillbaka till laget. När vi mötte Dackarna tidigare under säsongen vann vi hemma med 48-42 vilket ger oss ett övertag på 6p i kampen om bonuspoängen.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Szymon Wozniak
2. Adrian Miedzinski
3. Kim Nilsson (K)
4. Victor Palovaara
5. Timo Lahti
6. Daniel Henderson
7. Kai Huckenbeck

Lagledare: Peter Jansson

Lagkapten Kim Nilsson:

”- Det kommer bli en tuff match. Dackarna är väldigt pressade till att vinna och har fått in Filip Hjelmland vilket gör att de får ett jämnt lag från ett till sju. Deras mål är att vara med i toppen och precis som för oss har det spökat lite och de har fallit på målsnöret med marginalerna på fel sida. Samtidigt vet vi om att vi har ett bra lag. Vi får tillbaka Kai i laget som är en stark reserv så förhoppningsvis kan vi få ett litet övertag på reserven. Vi ser fram emot kvällens match. Det är alltid roligt att komma till Målilla och det brukar vara en väldigt bra racingbana. Vi kommer ge allt för att vinna ikväll!”

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Målilla kommer tävlingen sändas live på sportkanalen. Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play dagen efter tävlingen.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas facebooksida.

Första heatet startar klockan 19:00.

Dela nyheten: