Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens hemmamatch mot Dackarna!

Featured Image

Efter förra veckans tuffa batalj borta mot Smederna är det nu ett revanschlystet Rospiggarna som ikväll välkomnar serieledande Dackarna när det har blivit dags får årets andra hemmamatch.

Dackarna har inlett säsongen starkt och toppar just nu tabellen efter två vinster samt en oavgjord match. Till kvällens match är den före detta rospiggsföraren Rasmus Jensen tillbaka i motståndarlaget efter att ha missat förra veckans match borta mot Lejonen. En som stod för en storslagen elitseriedebut när han körde in 12p för Dackarna under förra veckans möte mot Lejonen var den lovande amerikanen Luke Becker som även har den tidigare världsföraren Greg Hancock som mentor. Det ska också bli intressant att se vad Jacob Thorssell och Jason Doyle, som båda har kört för oss tidigare samt var avgörande delar i Rospiggarnas SM-guld 2016, kan lyckas åstadkomma på sin gamla hemmabana. Noterbart är även att Dackarnas lagledare är den tidigare Rospiggsprofilen Mikael Teurnberg.

Dackarnas laguppställning:
1. Rasmus Jensen
2. Frederik Jakobsen
3. Jacob Thorssell (K)
4. Luke Becker
5. Jason Doyle
6. Avon Van Dyck
7. Maksymilian Bogdanowicz

Lagledare: Mikael Teurnberg

Efter en vinst och två förluster ligger Rospiggarna just nu på en sjätteplats i tabellen. Vi kommer ikväll göra en del förändringar i laget när Kai Huckenbeck är tillbaka i laget samtidigt som Erik Gheorghe går in som nummer sju istället för Oscar Holstensson. Det ska också bli intressant att se vad Andrey Kudriashov kan lyckas åstadkomma i Hallstavik när den fyrfaldige ryske mästaren nu gör Sverigedebut. En annan förare som ska bli spännande att se är förra veckans stora comeback Adrian Miedzinski som nu är tillbaka i Hallstavik som hemmaförare för första gången på fjorton år.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Kim Nilsson (K)
2. Kai Huckenbeck
3. Timo Lahti
4. Andrey Kudriashov
5. Adrian Miedzinski
6. Daniel Henderson
7. Erik Gheorghe

Lagledare: Peter Jansson

Lagledare Peter Janssons tankar inför kvällens match:

”- Det kommer bli en spännande och tuff match ikväll. Vi möter ett välkomponerat lag som inte är svaga på några positioner. Dackarna har flera ex-Rospiggar i sitt lag som hittar runt bra på banan så det kommer bli hårt. Vi kommer fokusera på oss själva och göra vår tävling av det hela. Det känns bra inför ikväll och vi känner oss trygga i Hallstavik. Lagkänslan är fortsatt väldigt bra och det handlar om att vi måste leverera från Heat 1 och se till att göra en bra laginsats. Det blir ett litet avbräck i och med att Patryk Dudek missar kvällens möte då han har haft ett hektiskt körschema den senaste veckan och behöver återhämta sig men samtidigt är Kai Huckenbeck tillbaka ikväll vilket är ett styrkebesked då han trivs väldigt bra på banan i Hallstavik. Det ska även bli kul att se hur Adrian Miedzinski kör ikväll efter förra veckans match. De flesta var nog kanske förvånade över hans körning men under alla år som vi har jobbat ihop brukar det fungera bra och vi hittar oftast rätt tillsammans. Han tycker det är lugn och ro i laget och trivs bra i gruppen. Till kvällens match kommer även Andrey Kudriashov in i laget. Han känns stabil och har kört väldigt bra i polska andraligan. Det är en tuff förare med full gas som jag tror publiken kommer att gilla.”

Tävlingen kommer att sändas live på C More Play. För att kunna se matchen via C More måste man teckna månadsabonnemanget ”C More Plus” för 299 kr/månad.

Länk till C More:s livesändning: https://www.cmore.se/sport/spel/13343288-rospiggarna-dackarn

Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas Facebooksida!

Var med och utse matchens bästa Rospiggsförare!

Även i år kommer du kunna vara med och utse vem som var ”Matchens Rospigg” under Rospiggarnas hemmamatcher. Diplomet kommer att delas ut till den förare som ni fans har röstat fram till matchens bästa Rospiggsförare.

Röstningen äger rum på Rospiggarnas Facebooksida och startar efter Heat 12 och stängs direkt efter Heat 15 är kört och matchen är avslutad. Den föraren som har fått flest antal röster när omröstningen stängs koras till ”Matchens Rospigg”.

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade på att ta revansch! Nu kör vi!👊

Dela nyheten: