Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens hemmamatch mot Dackarna!

Featured Image

Med ett nyvunnet självförtroende efter förra veckans bortaseger mot Masarna är det nu ett taggat gäng Rospiggar som välkomnar de regerande mästarna Dackarna till Credentia Arena för säsongens andra hemmamatch.

Motståndarna Dackarna parkerar just nu på en sjätteplats i tabellen med en seger och fyra förluster inskrivet på kontot. I deras lag är Adam Ellis tillbaka i startsjuan och vi får även se rospiggsbekanta namn som Jacob Thorssell, Rasmus Jensen samt nuvarande VM-tvåan Maciej Janowski.

Dackarnas laguppställning:
1. Brady Kurtz
2. Adam Ellis
3. Jacob Thorssell (K)
4. Rasmus Jensen
5. Maciej Janowski
6. Ludvig Lindgren
7. Viktor Trofimov

Lagledare: Mikael Teurnberg

Med en vinst och fyra förluster ligger Rospiggarna just nu på en sjundeplats i tabellen. Till kvällens match är både Victor Palovaara & Daniel Henderson tillbaka i laget. Palovaara som gör sin första tävling efter skadan kommer bilda första paret tillsammans med lagkaptenen Kim Nilsson medan Henderson utgör reservparet ihop med Kai Huckenbeck.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Kim Nilsson (K)
2. Victor Palovaara
3. Andzejs Lebedevs
4. Adrian Miedzinski
5. Timo Lahti
6. Daniel Henderson
7. Kai Huckenbeck

Lagledare: Peter Jansson

Lagkapten Kim Nilsson:

”- Förra veckans vinst var jätteviktig. Det är det vi har jobbat för under hela säsongen och det känns skönt att ha det i ryggen inför kvällens match då uppladdningen blir en annan. Samtidigt vill vi vinna hemma nu och bärga första hemmavinsten så allt fokus kommer ligga på det och vi kommer vara taggade till tusen. Vi möter Dackarna som har ett jämnt och bra lag så det kommer bli en väldigt tuff match. De har flera förare som har kört för Rospiggarna tidigare och som hittar runt bra på banan. För vår del blir det viktigt att vi fortsätter få till jämnheten och att alla fortsätter leverera bra med poäng. Vi kommer göra allt för att köra hem säsongens första hemmaseger ikväll.”

Lagledare Peter Jansson:

”- Det var en otrolig lättnad att vinna förra veckan och oerhört skönt att se det sättet som vi tog den segern på. Det blev många omkörningar för vår del och samtliga förare krigade på banan. Samtidigt som det är skönt att gå in med det i ryggen till kvällens match är det inget vi kan luta oss mot nu. Vi möter Dackarna som är regerande mästare och som har ett fruktansvärt bra speedwaylag som gör allt för att försvara sitt guld. Samtidigt slog vi de hemma förra året så det finns ingenting som säger att vi inte kan göra det i år heller. För oss blir det viktigt att vi startar bra och gör smarta beslut i första sväng. Vi får tillbaka Palovaara i laget vilket kommer betyda mycket. Det är en glad värmlänning som tillför positiv energi till vårt glada gäng. Vi kommer komma ordentligt taggade ikväll till mötet mot Dackarna och kommer göra allt för att fortsätta på det vinnande spåret.”

Vi längtar efter att få ser er på plats på arenan. Ta gärna med hela familjen, en kompis eller en arbetskamrat för att beskåda speedway i absoluta världsklass. Förboka dina biljetter redan nu via tickster.com

Biljettlänk: https://secure.tickster.com/sv/w7aanprnuz0xugg/selectproductgroup

Kvällens match kommer vara rospiggsfansens egna match. Vi vill tillsammans med er klä arenan i Rospiggarnas färger och vill gärna att ni supportrar klär er i rött och vitt. Tillsammans hejar vi fram laget till vinst!

Varmt välkomna till Credentia Arena!

Var med och utse matchens bästa rospiggsförare!

På Rospiggarnas facebooksida kan du vara med och utse vem som var ”Matchens Rospigg” under matchens gång. Diplomet kommer delas ut till den föraren som ni fans har röstat fram till matchens bästa rospiggsförare. Omröstningen startar efter heat 7 och stängs när matchen är avslutad. Den föraren som har fått flest antal röster när omröstningen stängs koras till ”Matchens Rospigg”.

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Hallstavik kommer tävlingen sändas live på cmore.se. För att kunna se matchen via C More måste man teckna månadsabonnemanget ”C More Plus” för 299kr/månad.

Länk till C More:s livesändning: https://www.cmore.se/sportEvent/m-2d382c0b1ae4b2eeca7d

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas facebooksida.

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt!

Dela nyheten: