Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens hemmamatch mot Indianerna!

Featured Image

Efter två veckors uppehåll är det ikväll dags för ett taggat Rospiggarna att ge sig ut på banan igen. Hemmamatch väntar när vi välkomnar Indianerna till Credentia Arena!

Indianerna ligger för tillfället på en fjärdeplats i tabellen med tre vinster, ett oavgjort resultat samt tre förluster. I motståndarlaget får vi bland annat se de tidigare rospiggsförarna Max Fricke och Norbert Kosciuch, rutinerade danske föraren Niels-Kristian Iversen samt svenska framtidslöftena Gustav och Jonatan Grahn.

Indianerna laguppställning:
1. Chris Holder
2. Norbert Kosciuch
3. Niels-Kristian Iversen (K)
4. David Bellego
5. Max Fricke
6. Gustav Grahn
7. Jonatan Grahn

Lagledare: Peter Johansson

Med två vinster och sex förluster parkerar Rospiggarna just nu på en sjätteplats i tabellen. Vi kommer ikväll göra en del förändringar då Kai Huckenbeck åkte på en hjärnskakning under en ligamatch i Polen i söndags. In kommer istället Adrian Miedzinski som därmed gör comeback i laget. Vi kommer också köra riders replacement för Andzejs Lebedevs som även han är skadad. Alla förare kommer kunna köra hans heat.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Szymon Wozniak
2. Andzejs Lebedevs (R/R)
3. Victor Palovaara
4. Adrian Miedzinski
5. Timo Lahti
6. Daniel Henderson
7. Kim Nilsson (K)

Lagledare: Peter Jansson

Lagkapten Kim Nilsson:

”- Det ska bli kul att köra i Hallstavik igen. Vi behöver vinna idag och det gäller att vi är starka redan från start. Indianerna har ett starkt lag med Chris Holder som kör väldigt bra i Hallstavik samt Max Fricke som är VM-förare och har kört för Rospiggarna tidigare i spetsen. De är inte dåliga på någon position så det gäller att vi får till en bra inledning på matchen som vi håller hela vägen ut.”

Lagledare Peter Jansson:

”- Efter två veckors uppehåll är vi oerhört taggade på att dra igång igen. Det gäller att vi är med redan från heat 1 och inte kommer igång för sent vilket är något vi har pratat ihop oss om. Indianerna har ett väldigt bra lag med många bra förare som vi måste se upp med så det kommer bli en tuff nöt att knäcka. Tyvärr har vi fått två skador i Kai Huckenbeck som åkte på en hjärnskakning i helgen och därför behöver vila men som kommer vara tillbaka på cykeln igen inom samt på Andzejs Lebedevs som är skadad och som vi kommer köra riders för ikväll. Samtidigt har vi fått ihop ett bra lag som kommer kämpa på ordentligt och som Indianerna kommer få kämpa hårt mot.”

Biljetter som köptes inför den tidigare inställda hemmamatchen mot Indianerna gäller även för denna. Har du inte säkrat dina biljetter ännu går det att förboka via tickster.com.

Biljettlänk: https://secure.tickster.com/sv/gzmtanucjf9ndx3/selectproductgroup

Varmt välkomna till Credentia Arena!

Var med och utse matchens bästa rospiggsförare!

På Rospiggarnas facebooksida kan du vara med och utse vem som var ”Matchens Rospigg” under matchens gång. Diplomet kommer delas ut till den föraren som ni fans har röstat fram till matchens bästa rospiggsförare. Omröstningen startar efter heat 7 och stängs när matchen är avslutad. Den föraren som har fått flest antal röster när omröstningen stängs koras till ”Matchens Rospigg”.

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Hallstavik kommer tävlingen sändas live på cmore.se. För att kunna se matchen via C More måste man teckna månadsabonnemanget ”C More Plus” för 299kr/månad.

Länk till C More:s livesändning: https://www.cmore.se/sportEvent/m-de89b8ff11965d612898

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas facebooksida.

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt!

Dela nyheten: