Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens hemmamatch mot Masarna!

Featured Image

Efter tisdagens förlust borta mot Västervik är det nu ett revanschlystet Rospiggarna som ger sig in i en ny speedwayvecka bestående av två matcher. Först ut är kvällens hemmamatch då vi välkomnar fjolårets svenska mästare Masarna till Credentia Arena!

Regerande mästarna Masarna har haft en tung inledning på säsongen och har förlorat samtliga fyra matcher de har kört. Till kvällens match är fransmannen Dimitri Bergé tillbaka i motståndarlaget. I Masarnas lag finns också det svenska superlöftet Philip Hellström Bängs som i fredags vann årets SM-kval samt Piotr Pawlicki som just nu ligger på en andraplats i EM-serien. Det ska även bli intressant att se vad de tidigare Rospiggsförarna Przemyslaw Pawlicki & Emil Millberg kan åstadkomma på sin gamla hemmabana.

Masarnas laguppställning:
1. Piotr Pawlicki
2. Przemyslaw Pawlicki
3. Martin Smolinski (K)
4. Philip Hellström Bängs
5. Dimitri Bergé
6. Emil Millberg
7. Alexander Liljekvist

Lagledare: Stefan Bäckström, Andreas Sundin & Sebastian Aldén

Med två vinster och tre förluster inskrivet på kontot ligger Rospiggarna just nu på en femteplats i tabellen. Vi kommer ikväll göra några förändringar i laget när Erik Gheorghe kommer in som nummer sju istället för Oscar Holstensson. Världsföraren Emil Sayfutdinov var tänkt att debutera i rospiggsoverallen i samband med kvällens match men på grund av att Emils son har skadat armen och kommer opereras under tisdagen kommer han missa kvällens match. Vi kommer ikväll köra R/R för Emil. Noterbart är att Rospiggarnas Kai Huckenbeck enbart har haft en enda motståndsförare framför sig på banan i Hallstavik under årets säsong.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Kim Nilsson (K)
2. Kai Huckenbeck
3. Timo Lahti
4. Emil Sayfutdinov (R/R)
5. Adrian Miedzinski
6. Daniel Henderson
7. Erik Gheorghe

Lagledare: Peter Jansson

Lagledare Peter Janssons tankar inför kvällens match:

”- Det kommer bli en spännande match ikväll. Vi möter ett bra speedwaylag bestående av ett starkt första par i bröderna Pawlicki samt bra förare som Martin Smolinski och Philip Hellström Bängs som vi måste rå på. Känslan i laget är bra, vi har en bra känsla i depån, vi är starka tillsammans och förarna stöttar samt hjälper varandra. Det gäller att vi är på topp ikväll, är med från start och levererar från Heat 1. Vi är starka på hemmaplan och ska förbli obesegrade på vår hemmabana även efter kvällens match!”

Under måndagen 28 juni kom beskedet att 3 000 åskådare på anvisade sittplatser tillåts på idrottsarenor utomhus. För Rospiggarna innebär det att vi i nuläget på ett smittsäkert sätt kan ta emot 1 400 sittande publik. Vi öppnar nu upp hela arenan för publik men det är anvisade sittplatser som gäller. Det går bra att ta med egen stol/filt och välja en plats i slänten.

Köp din biljett till kvällens match här: https://www.tickster.com/sv/events/5wxpgmzgg780xek

Har du inte möjlighet att medverka på plats kommer tävlingen även att sändas live på C More Play. För att kunna se matchen via C More måste man teckna månadsabonnemanget ”C More Plus” för 299 kr/månad.

Länk till C More:s livesändning: https://www.cmore.se/sport/spel/13348457-rospiggarna-masarna

Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas Facebooksida.

Var med och utse matchens bästa Rospiggsförare!

Även i år kan du vara med och utse vem som var ”Matchens Rospigg” under Rospiggarnas hemmamatcher. Diplomet kommer att delas ut till den förare som ni fans har röstat fram till matchens bästa Rospiggsförare.

Röstningen äger rum på Rospiggarnas Facebooksida och startar efter Heat 12 och stängs direkt efter Heat 15 är kört och matchen är avslutad. Den föraren som har fått flest antal röster när omröstningen stängs koras till ”Matchens Rospigg”.

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade på att ta revansch! Nu kör vi!👊

Dela nyheten: