Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens hemmamatch mot Piraterna!

Featured Image

Pågående vecka var tänkt att vara back-to-back-möten mot Piraterna men att sommaren brukar regna bort är känt sedan gammalt. Igår blev en sån dag. Redan några timmar innan planerad matchstart började regnet falla och ville aldrig riktigt avta. Tappra försök att få igång matchen gjordes men tillslut kom vi gemensamt fram till att vi var tvungna att ställa in. Samtidigt vill ge en stor eloge till Piraterna som verkligen gjorde allt för att matchen skulle bli av. Idag är en ny dag och ny match då vi istället välkomnar de till Credentia Arena. Väderprognoserna visar just nu strålande sol och kanonväder för att uppleva speedway live!

Kvällens laguppställningar:

Rospiggarna:
1) Antonio Lindbäck
2) Wiktor Przyjemski
3) Timo Lahti
4) Dimitri Bergé
5) Kai Huckenbeck
6) Victor Palovaara
7) Eddie Bock

Lagledare: Peter Jansson, Piotr Zyto & Emil Lindqvist

Piraterna:
1) Piotr Pawlicki
2) Vaclav Milik
3) Pawel Przedpelski
4) Oskar Fajfer
5) Peter Ljung
6) Jonathan Ejnermark
7) Oskar Polis

Lagledare: Daniel Davidsson

Lagkapten Victor Palovaara:

”- Det kändes surt att vi behövde ställa in när banan var fin och deras banpersonal hade gjort världens jobb för att försöka få till den. Det som ställde till det var att det var alldeles för mjukt i starten i och med att den var harvad när regnet kom så det blev som ett hopp där. De försökte att harva och paketera den men tyvärr gick det inte att få till och det blev för osäkert för oss att åka på. Jag tycker det var rätt beslut att ställa in då säkerheten för oss förare alltid måste gå före. Nu får vi istället komma tillbaka hit en annan gång när det är fair racing. Med det sagt blickar vi nu framåt mot kvällen. Det ska bli roligt, banan verkar vara hård och de har gjort i ordning den med risk för regn i baktanken. Ska vi vara med i slutspelskampen måste vi börja vinna nu. Det gäller att vi är med från början av tävlingen och får till bra starter samt är hungriga ut i första sväng. Piraterna har ett starkt lag men vi har också ett väldigt bra lag så de kommer få gasa på om de ska spöa oss.”

Lagledare Peter Jansson:

”- Det var ett gemensamt beslut att ställa in gårdagens match. Trots allt regn var banan finare än på länge men det var ett riktigt surhål framme vid starten som ställde till det. När man kommer fyra på rad som skjuten från en kanon och det hugger tag ut ur sväng kunde det bli för osäkert. Istället tar vi nya tag ikväll hemma i Hallstavik. Det gäller att alla åker på sin maxnivå och att vi verkligen presterar på topp för att vinna. Förhoppningsvis är vädret med oss ikväll och jag hoppas vi får en massa publik till arenan.”

Vi längtar efter att att få se er på plats på arenan igen. Ta gärna med hela familjen, en kompis eller en arbetskollega för att beskåda speedway i absoluta världsklass. Säkra dina biljetter redan nu via tickster.com

Första heatet startar klockan 19:00.

Varmt välkomna till Credentia Arena!

Dela nyheten: