Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens hemmamatch mot Piraterna!

Featured Image

Efter två veckors uppehåll är det ikväll dags för ett taggat Rospiggarna att ge sig ut på banan igen. Hemmamatch väntar när vi välkomnar Piraterna till Credentia Arena!

Piraterna har haft en tung inledning på årets säsong och parkerar just nu på en sistaplats i tabellen efter ett oavgjort resultat samt sex förluster. Till kvällens match är den rutinerade danske föraren Peter Kildemand samt den lovande danske föraren Jonas Seifert-Salk tillbaka i motståndarlaget. I Piraternas lag finns också en av årets största snittraketer i Oskar Fajfer som just nu ligger på ett löpande snitt på 2,107. Det ska även bli intressant att se vad Tomas H Jonasson kan lyckas åstadkomma på banan i Hallstavik. Tomas som representerade Rospiggarna både under fjolårets säsong samt under säsongen 2019.

Piraternas laguppställning:
1. Oskar Fajfer
2. Peter Kildemand
3. Jakub Jamrog
4. Jonas Seifert-Salk
5. Tomas H Jonasson (K)
6. Rasmus Broberg

Lagledare: Daniel Davidsson

Efter två vinster samt fem förluster ligger Rospiggarna just nu på en sjundeplats i tabellen. Rospiggarnas torsdagsmatcher har vållat en del problem för våra förare som kör i Polen. Framför allt för de förare som kör i andraligan då körschemat har förändrats. Vi har på kort varsel blivit tvungna att justera i truppen. Artur Mroczka kommer inte köra något för Rospiggarna. Vi skriver också ut Andrey Kudriashov ur truppen och välkomnar istället den unge danske talangen Jonas Knudsen till laget. Jonas har haft stora framgångar inom både 85cc samt 250cc där han bland annat blev världsmästare 2017.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Kim Nilsson (K)
2. Patryk Dudek
3. Timo Lahti
4. Jonas Knudsen
5. Adrian Miedzinski
6. Daniel Henderson

Lagledare: Peter Jansson

Lagledare Peter Janssons tankar inför kvällens match:

”- Det har varit skönt med ett litet uppehåll så att vi kunde ladda batterierna och komma in med ny energi. Vi ser framemot att få komma igång igen och nu är det två måste matcher som väntar. Under uppehållet har vi pratat ihop oss i gruppen, analyserat vad som gick fel sist samt hur vi ska förbättra oss. Vi kommer komma ut som ett helt nytt lag idag, vi kommer vara betydligt mer taggade ikväll och vi kommer vara med direkt från start. Det gäller att vi studsar tillbaka till det vinnande spåret igen!

Även fast Piraterna ligger sist i tabellen så är det inget dåligt lag vi möter ikväll. Det är bra speedwayförare med bland annat Peter Kildemand och Tomas H Jonasson i spetsen. Det gäller att vi är med på tårna, inte underskattar motståndarna samt jobbar tillsammans som ett lag. I vårat lag har vi en ny bekantskap i Jonas Knudsen. Jonas är en ung dansk kille som verkligen brinner för att få den här chansen och han kommer tillföra ungdomlig entusiasm i gruppen. Även Patryk Dudeks comeback i laget kommer att betyda mycket då det är en trygg kille vi kan förlita oss på. Vi vet om att vi är starka på hemmaplan och kommer visa prov på det ikväll!”

Under måndagen 28 juni kom beskedet att 3 000 åskådare på anvisade sittplatser tillåts på idrottsarenor utomhus. För Rospiggarna innebär det att vi i nuläget på ett smittsäkert sätt kan ta emot 1 700 sittande publik. Vi öppnar nu upp hela arenan för publik men det är anvisade sittplatser som gäller. Det går bra att ta med egen stol/filt och välja en plats i slänten.

Var med och utse matchens bästa Rospiggsförare!

Även i år kan du kunna vara med och utse vem som var ”Matchens Rospigg” under Rospiggarnas hemmamatcher. Diplomet kommer att delas ut till den förare som ni fans har röstat fram till matchens bästa Rospiggsförare.

Röstningen äger rum på Rospiggarnas Facebooksida. Vi kommer ikväll starta röstningen efter Heat 9 och omröstningen stängs direkt efter Heat 15 är kört och matchen är avslutad. Den föraren som har fått flest antal röster när omröstningen stängs koras till ”Matchens Rospigg”.

Köp din biljett till kvällens match här: https://secure.tickster.com/sv/8n7662dyk1bcrvv/products

Har du inte möjlighet att medverka på plats kommer tävlingen även sändas live på C More Play. För att kunna se matchen via C More måste man teckna månadsabonnemanget ”C More Plus” för 299 kr/månad.

Länk till C More:s livesändning: https://www.cmore.se/sport/spel/13349766-rospiggarna-piraterna

Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas Facebooksida.

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt! Nu kör vi!👊

Dela nyheten: