Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens hemmamatch mot Smederna!

Featured Image

Efter förra veckans match då vi besegrade Indianerna borta med 49-41 är det ett stärkt Rospiggarna som ikväll välkomnar serieledarna Smederna till Credentia Arena.

Smederna har varit starka under årets säsong och toppar just nu tabellen efter att ha vunnit tio matcher samt förlorat en match. Till kvällens möte är polska Kacper Woryna samt svenske Joel Kling tillbaka i motståndarlaget. Det ska även bli intressant att se vad de tidigare Rospiggsförarna Pontus Aspgren, Gleb Chugunov samt Andzejs Lebedevs kan lyckas åstadkomma på banan i Hallstavik.

Smedernas laguppställning:
1. Michael Jepsen Jensen (K)
2. Kacper Woryna
3. Gleb Chugunov
4. Andzejs Lebedevs
5. Pontus Aspgren
6. Johannes Stark
7. Joel Kling

Lagledare: Jerker Eriksson, Jimmy Jansson & Stefan Jarl

Efter fyra vinster, ett oavgjort resultat samt fem förluster ligger Rospiggarna just nu på en sjundeplats i tabellen. Vi kommer ikväll köra vidare med samma lag som förra veckan vann borta Indianerna. När vi mötte Smederna borta tidigare under säsongen förlorade vi med 53-37 vilket innebär att Smederna har ett övertag med 16p i kampen om bonuspoängen.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Kim Nilsson (K)
2. Kai Huckenbeck
3. Timo Lahti
4. Patryk Dudek
5. Adrian Miedzinski
6. Daniel Henderson

Lagledare: Peter Jansson

Lagledare Peter Janssons tankar om kvällens hemmamatch:

”- Det kommer bli en spännande match ikväll. Vi möter tuffast tänkbara motstånd i form av serieledarna Smederna som har flera förare som brukar hitta runt bra på banan i Hallstavik. Vi såg till exempel hur bra Andzejs Lebedevs körde på banan när han körde för oss ifjol. Smederna är starka på alla positioner så det kommer bli tufft men vi ska få deras förare att inte leverera lika bra som de brukar göra. Det handlar om att vi måste vara ett strå vassare och det kommer att krävas att alla i laget levererar bra med poäng. Det är ingen förare som får falla ur ramen utan alla måste dra sitt strå till stacken för att vi ska kunna vinna ikväll. Känslan i laget är bra efter förra veckans vinst och det är ett stärkt självförtroende i gruppen. De flesta levererade bra med poäng i Kumla och de som behöver steppa upp ett steg vet om det själva och kommer göra det ikväll. Det är sex man som kör och vi kommer göra jobbet tillsammans.”

Till kvällens match får vi på ett smittsäkert sätt ta emot max 2 200 i publiken. Vi öppnar upp hela arenan för publik men det är anvisade sittplatser som gäller. Det går bra att ta med egen stol/filt och välja en plats i slänten.

Var med och utse matchens bästa Rospiggsförare!

Även i år kan du kunna vara med och utse vem som var ”Matchens Rospigg” under Rospiggarnas hemmamatcher. Diplomet kommer att delas ut till den förare som ni fans har röstat fram till matchens bästa Rospiggsförare.

Röstningen äger rum på Rospiggarnas facebooksida och startar efter heat 9 och stängs direkt efter heat 15 är kört och matchen är avslutad. Den föraren som har fått flest antal röster när omröstningen stängs koras till ”Matchens Rospigg”.

Köp din biljett till kvällens match här https://secure.tickster.com/sv/lr0wf26z3mdchhp/products

Har du inte möjlighet att medverka på plats under kvällens match kommer tävlingen att sändas live på Sportkanalen. Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas Facebooksida.

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt! Nu kör vi!👊

Dela nyheten: