Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens hemmamatch mot Västervik!

Featured Image

Efter förra veckans match då kämpainsatsen mot Dackarna inte räckte hela vägen är det ett revanschlystet Rospiggarna som är sugna på att studsa tillbaka till vinnarspåret igen när vi ikväll välkomnar serietvåan Västervik till Credentia Arena.

Västervik har varit starka under årets säsong och parkerar just nu på en andraplats i tabellen efter sju vinster, två avgjorda matcher samt tre förluster. Till kvällens match är fjolårets U21-världsmästare Jaimon Lidsey tillbaka i motståndarlaget efter sin skada. I Västerviks lag hittar vi även 2018:års U21-världsmästare Bartosz Smektala, danske talangen Mads Hansen samt svenska framtidslöftena Noel Wahlqvist och Anton Karlsson. Det ska även bli intressant att se vad Viktor Kulakov kan åstadkomma på banan i Hallstavik. Kulakov som representerade Rospiggarna under säsongen 2019. Västervik kommer ikväll köra riders replacement för VM-trean Fredrik Lindgren.

Västervik ställer upp med:
1. Jaimon Lidsey
2. Fredrik Lindgren (R/R)
3. Mads Hansen
4. Bartosz Smektala (K)
5. Viktor Kulakov
6. Noel Walqvist
7. Anton Karlsson

Lagledare: Morgan Andersson & Christian Carlsson

Efter fem vinster, ett oavgjort resultat samt sex förluster ligger Rospiggarna just nu på en sjätteplats i tabellen. Till kvällens match är Patryk Dudek samt Erik Gheorghe tillbaka i laget. Dudek som i lördags slutade på en tredjeplats under årets GP-challenge och därmed kvalade sig in i VM-serien 2022. Vi kommer ikväll göra en del förändringar i parordningen när Patryk Dudek och Timo Lahti blir första paret medan Kai Huckenbeck och Kim Nilsson blir par nummer två. När vi mötte Västervik borta tidigare under säsongen förlorade vi med 50-40 vilket innebär att Västervik har ett övertag med 10p i kampen om bonuspoängen.

Rospiggarna ställer upp med:
1. Patryk Dudek
2. Timo Lahti
3. Kai Huckenbeck
4. Kim Nilsson (K)
5. Adrian Miedzinski
6. Daniel Henderson
7. Erik Gheorghe

Lagledare: Peter Jansson

Lagledare Peter Janssons tankar om förra veckans match samt kvällens möte:

”- Även om det blev förlust förra veckan tycker jag att vi gjorde en bra match. Vi gjorde några småmissar och kunde lika väl ha vunnit den matchen. Vissa killar gjorde ett grymt bra jobb och jag kan inte hylla Kim Nilsson nog för hans insats. Han var helt fantastisk. Vissa förare fick det inte riktigt att stämma men de är medvetna om det själva och kommer lyfta sig kväll. Allt som allt gör vi en grym insats och får med oss tre utav fem möjliga poäng från dubbelmötet mot Dackarna vilket är ett jättebra resultat.

Ikväll väntar en supertuff hemmamatch mot serietvåan Västervik. Vi möter ett starkt lag med Jaimon Lidsey, Bartosz Smektala och Viktor Kulakov i spetsen. Vi såg till exempel hur bra Kulakov körde här när han representerade oss för två år sedan. Vi kommer ikväll göra lite förändringar i parordningen. Jag vill se hur den här uppställningen fungerar och vi får prova oss fram tills vi hittar den ultimata laguppställningen. Det kommer bli en spännande match och det känns inspirerande att möta Västervik. Det gäller som vanligt att vi är med från start till mål, är med från tejpen, gör smarta beslut i första sväng samt att förarna hjälper varandra både på och utanför banan. Ska vi vinna ikväll är det viktigt att alla är med och bidrar och drar sitt strå till stacken.”

Var med och utse matchens bästa Rospiggsförare!

Även i år kan du kunna vara med och utse vem som var ”Matchens Rospigg” under Rospiggarnas hemmamatcher. Diplomet kommer att delas ut till den förare som ni fans har röstat fram till matchens bästa Rospiggsförare.

Röstningen äger rum på Rospiggarnas facebooksida och startar efter heat 9 och stängs direkt efter heat 15 är kört och matchen är avslutad. Den föraren som har fått flest antal röster när omröstningen stängs koras till ”Matchens Rospigg”.

Köp din biljett till kvällens match här: https://secure.tickster.com/sv/ntujuk5frc34ykn/products

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Hallstavik kommer tävlingen även att sändas live på C More Play. För att kunna se matchen via C More måste man teckna månadsabonnemanget ”C More Plus” för 299 kr/månad.

Länk till C More:s livesändning: https://www.cmore.se/sport/spel/13354243-rospiggarna-vastervik

Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas Facebooksida.

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt! Nu kör vi!👊

Dela nyheten: