Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens hemmamatch mot Vetlanda!

Featured Image

Efter att ha besegrat Piraterna hemma under torsdagens match är det ett stärkt gäng rospiggsförare som nu är redo för kvällens returmöte då vi välkomnar Vetlanda till Credentia Arena!

Vetlanda kommer stärkta efter att ha vunnit båda sina matcher under förra veckan och ligger just nu på en femteplats i tabellen efter att ha vunnit fem matcher samt förlorat tre. Till kvällens match är den rutinerade polacken Tomasz Gapinski samt 2016:års australiensiska mästare Brady Kurtz tillbaka i motståndarlaget. I Vetlandas lag ikväll får vi även se den rutinerade svenska föraren Peter Ljung samt framtidslöftena Filip Hjelmland och Alexander Woentin. Det ska även bli intressant att se vad tidigare Rospiggsförarna Victor Palovaara och Szymon Wozniak kan åstadkomma på banan i Hallstavik.

Vetlandas laguppställning:
1. Tomasz Gapinski
2. Victor Palovaara
3. Brady Kurtz
4. Peter Ljung
5. Szymon Wozniak (K)
6. Filip Hjelmland
7. Alexander Woentin

Lagledare: Conny Ivarsson & Astrid Pöker

Efter tre vinster samt fem förluster parkerar Rospiggarna just nu på en sjätteplats i tabellen. Till kvällens match är Kim Nilsson och Kai Huckenbeck tillbaka i laget. Senast vi mötte Vetlanda var under årets säsongspremiär, en match vi förlorade med 47-43 vilket innebär att vi måste vinna kvällens möte med minst 5p för att ta hem bonuspoänget.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Kim Nilsson (K)
2. Patryk Dudek
3. Timo Lahti
4. Kai Huckenbeck
5. Adrian Miedzinski
6. Daniel Henderson

Lagledare: Peter Jansson

Lagledare Peter Janssons tankar om kvällens hemmamatch:

”- Vinsten i torsdags var väldigt viktigt för självförtroendet i laget men vi är samtidigt långt ifrån nöjda med hur vi har avslutat de två senaste hemmamatcherna. Det är något som vi verkligen har lagt fokus på under de här dagarna för att hitta vad det är som inte har fungerat. Jag tror att vi slappnar av för mycket när vi leder så vi kommer vara mer taggade ikväll. Det känns även väldigt tryggt att Kim och Kai är tillbaka i laget. Det är två killar som bidrar med lugn och harmoni i gruppen och som är väldigt starka på hemmaplan.

Till kvällens match har vi gjort några förändringar i paren. Det ska bli kul att se vad Kim och Dudek kan åstadkomma tillsammans och det känns som att de kommer bli ett starkt par. Timo och Kai kör väldigt bra tillsammans och jag tror att de kommer komplettera varandra bra då den ena tycker om att åka på innern och den andra tycker om att åka lite längre ut på banan. Miedzinski och Daniel är ett starkt par som kompletterar varandra bra. Miedzinski körde väldigt bra i torsdags och det kändes som att det verkligen lossnade för Daniel i torsdags vilket var riktigt kul att se. Vi har ett bra lag och är väldigt starka på hemmabanan.

Vi möter ikväll ett formstarkt Vetlanda som är starka på alla positioner så det gäller att se upp för det är verkligen inget dåligt speedwaylag. Wozniak, Kurtz och Gapinski är i väldigt bra form just nu och Palovaara brukar hitta runt på banan i Hallstavik men vi ska få deras förare att inte prestera lika bra som de brukar. Det handlar om hårt arbete och full gas i 15 heat samt att vi jobbar tillsammans hela vägen in i mål. Vid 21:00 ikväll går vi ut och tar emot blommor och tackar publiken. Det är viktigt att vi vinner idag för att vara med i kampen om en av slutspelsplatserna.”

Till kvällens match får vi på ett smittsäkert sätt ta emot max 1 700 i publiken. Vi öppnar upp hela arenan för publik men det är anvisade sittplatser som gäller. Det går bra att ta med egen stol/filt och välja en plats i slänten.

Innan kvällens match kommer vi ha uppvärmning i festivalområdet med Steelmill Band. Vi kommer även ha försnack inför matchen med bland annat Rospiggarnas lagledare Peter Jansson. Baren har fulla rättigheter och vi kommer även servera grilltallrik, hamburgare och korv. Om du har planer på att besöka festivalområdet och inte vill sitta vid befintliga platser går det bra att ta med egen stol eller filt.

Entrépriser:
– 15:00 – 17:30: 70kr (Avgift betalas i entrén)
– 17:30 – 19:00: 200 kr (Avgift betalas i entrén eller förbokas på hemsidan)

OBS! Entréavgiften inkluderar även matchen.

Var med och utse matchens bästa Rospiggsförare!

Även i år kan du kunna vara med och utse vem som var ”Matchens Rospigg” under Rospiggarnas hemmamatcher. Diplomet kommer att delas ut till den förare som ni fans har röstat fram till matchens bästa Rospiggsförare.

Röstningen äger rum på Rospiggarnas facebooksida och startar efter heat 9 och stängs direkt efter heat 15 är kört och matchen är avslutad. Den föraren som har fått flest antal röster när omröstningen stängs koras till ”Matchens Rospigg”.

Har du inte möjlighet att medverka på plats kommer tävlingen även att sändas live på C More Play. För att kunna se matchen via C More måste man teckna månadsabonnemanget ”C More Plus” för 299 kr/månad.

Länk till C More:s livesändning: https://www.cmore.se/sport/spel/13349991-rospiggarna-vetlanda-speedway

Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas Facebooksida.

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt för att ta hem 3p! Nu kör vi!👊

Dela nyheten: