Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens kvartsfinal borta mot Västervik!

Featured Image

Grundserien är nu avslutad och det har blivit dags för slutspelet i BAUHAUS-ligan 2020. Den här veckan väntar kvartsfinalerna och Rospiggarna som slutade på en andraplats i tabellen kommer ställas mot seriesjuan Västervik. Vi kommer att inleda kvartsfinalerna med att köra borta ikväll för att sedan välkomna Västervik till Credentia Arena för returmötet imorgon!

Motståndarna Västervik ställer ikväll upp med 2017:års världsmästare tillika den före detta Rospiggsföraren Jason Doyle, australiensaren Sam Masters, svensktrion Linus Sundström, Anton Karlsson och Noel Wahlqvist samt GP-föraren Artem Laguta som tillsammans med Anders Thomsen gör svensk säsongsdebut i samband med kvällens match.

Västerviks laguppställning:
1) Jason Doyle (K)
2) Linus Sundström
3) Artem Laguta
4) Sam Masters
5) Anders Thomsen
6) Anton Karlsson
7) Noel Wahlqvist

Lagledare: Morgan Andersson & Christian Carlsson

Efter en stark grundserie slutade Rospiggarna på en andraplats i tabellen. Vi kommer ikväll att göra några förändringar i laget då Kai Huckenbeck gör comeback medan Andzejs Lebedevs gör svensk säsongsdebut.

Rospiggarnas laguppställning:
1) Rasmus Jensen (K)
2) Tomas H Jonasson
3) Andzejs Lebedevs
4) Kai Huckenbeck
5) Timo Lahti
6) Daniel Bewley
7) Daniel Henderson

Lagledare: Peter Jansson

Lagledare Peter Janssons tankar inför kvällens kvartsfinal:

”- Kvällens kvartsfinal kommer att bli oerhört tuff men vi kommer att åka dit och göra allt vi kan! Det gäller att alla killar har en bra dag för tar samtliga förare de berömda 7-8p kommer vi att vinna. Västervik har ett komplett och starkt lag med tre ordentliga toppar tillsammans med två starka förare i Sundström och Masters så det kommer bli ett tufft lag att möta men vi kommer att göra det bästa vi kan. Vi fortsätter att satsa på kontinuiteten med den lilla förändringen att Lebedevs går in som nummer tre och bildar par med Kai Huckenbeck. Det känns som att de kommer komplettera varandra väldigt bra. Jag tror att lagandan kommer att flyta på lika bra som tidigare och det som kommer att avgöra till vår fördel är just lagkänslan. Det gäller att vi fortsätter stötta, peppa och hjälpa varandra samt att hela laget levererar för då kommer det att fungera väldigt bra ikväll. Vi kommer inte vika ner oss förrän kvartsfinalernas 30 heat är körda!”

Tävlingen kommer att köras utan publik men kommer att sändas live på C More. För att kunna se matchen via C More måste man antingen köpa en matchbiljett för 149 kr eller teckna månadsabonnemanget ”C More Mycket Sport” för 199 kr/månad.

Länk till C More:s livesändning: ⬇️

https://www.cmore.se/sport/spel/13291883-vastervik-rospiggarna

Du kan även se matchen i efterhand på ESS-Play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas Facebooksida!

Länk till körschemat: ⬇️
https://www.svemo.se/globalassets/speedway/dokumentcenter/korschema/korschema_2.15.6-7-elit.pdf

Kvällens första heat startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt för att gå vidare till semifinal! Nu kör vi!👊

Dela nyheten: