Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens kvartsfinal borta mot Vetlanda!

Featured Image

Efter att ha besegrat Vetlanda hemma med 48-42 går Rospiggarna in i kvällens kvartsfinal med ett övertag på 6p när returmötet väntar borta på Hasses Motorstadion. Senaste gången vi mötte Vetlanda borta var under årets säsongspremiär, en match där vi stod för en kämpainsats men föll knappt med 47-43. Ska vi gå till semifinal krävs det att vi precis som då kör in minst 43p ikväll.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Timo Lahti
2. Kai Huckenbeck
3. Adrian Miedzinski
4. Patryk Dudek
5. Kim Nilsson (K)
6. Anders Mellgren
7. Erik Gheorghe

Lagledare: Peter Jansson

Vetlandas laguppställning:
1. Brady Kurtz
2. Victor Palovaara
3. Tomasz Gapinski
4. Peter Ljung (K)
5. Rune Holta
6. Filip Hjelmland
7. Robin Aspegren

Lagledare: Conny Ivarsson & Astrid Pöker

Lagledare Peter Janssons tankar om kvällens kvartsfinal:

”- Kvällens match kommer bli tuff men jag ser fram emot att komma till Vetlanda. Vi gjorde en bra match hemma i tisdags där vissa levererade väldigt bra medan det var en del förare som inte kom upp i kapacitet men det känns under kontroll och de är sugna på att ta revansch ikväll. Vi har en tendens att tagga till lite extra när det verkligen gäller och grabbarna är väldigt sugna på att köra semifinal. Det är svårt att köra på något resultat när det bara skiljer 6p, en 5-1:a i första heatet och en 4-2:a i andra så är den fördelen borta, så det är otroligt viktigt att vi vinner kvällens match.

Senast vi var i Vetlanda gjorde vi en bra match som vi lika väl kunde ha vunnit vilket såklart känns skönt att ha med sig i ryggen när vi åker dit. Alla våra förare brukar trivas bra på banan i Vetlanda och idag är vi även ett betydligt bättre lag än vad vi var då. VI har kört ihop oss och har en enorm trygghet i gruppen. Vetlanda har ett bra lag som inte är svaga på några positioner så det är inget lätt lag att slå på deras hemmabana. Vi måste göra en kanonmatch ikväll och alla måste få det att stämma samt dra sitt strå till stacken om det det här ska gå vägen och om vi ska köra semifinalerna nästa vecka.”

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Vetlanda kommer tävlingen att sändas live på Sportkanalen. Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas Facebooksida.

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt för att gå vidare till semifinal! Nu kör vi!👊

Dela nyheten: