Elit SpeedwayKumla IndianernaDackarna MålillaLejonenPiraterna SpeedwayRospiggarna SKEskilstuna SmedernaVargarna SpeedwayVästervik Speedway

Inför kvällens kvartsfinal hemma mot Västervik!

Featured Image

Grundserien är nu avslutad och det har blivit dags för slutspelet av BAUHAUS-ligan 2022. Närmast står kvartsfinalerna där Rospiggarna kommer ställas mot Västervik. Vi kommer inleda kvartsfinalerna med att köra hemma ikväll medan returmötet körs i Västervik nästa tisdag, 6 september.

Västervik slutade på en tredjeplats i årets tabell efter att ha vunnit tio matcher, ett oavgjort resultat samt tre förluster. Till kvällens match är GP-föraren Pawel Przedpelski samt 2018:års juniorvärldsmästare Bartosz Smektala tillbaka i motståndarlaget. I Västerviks lag får vi även se förare som svenska GP-föraren Fredrik Lindgren, danska framtidslöftet Mads Hansen samt 2020:års juniorvärldsmästare Jaimon Lidsey. När vi mötte Västervik hemma under grundserien vann de med 46-44.

Västerviks laguppställning:
1. Bartosz Smektala
2. Jaimon Lidsey
3. Fredrik Lindgren (K)
4. Mads Hansen
5. Pawel Przedpelski
6. Anton Karlsson
7. Peter Ljung

Lagledare: Morgan Andersson & Christian Carlsson

Med fem vinster samt nio förluster placerade sig Rospiggarna på en femteplats i tabellen. Vi kommer till största delen köra vidare med samma lag som besegrade Lejonen hemma förra veckan med förändringen att Tomasz Gapinski är tillbaka i laget och bildar reservparet ihop med Daniel Henderson. Vi kommer även köra riders replacement för Andzejs Lebedevs med anledning av den brinnande färjan på Östersjön. Hans mekaniker med buss skulle ha åkt den men den blev inställd och dessvärre fanns det inga andra alternativ för att hinna till matchen ikväll.

Rospiggarnas laguppställning:
1. Szymon Wozniak
2. Andzejs Lebedevs (R/R)
3. Victor Palovaara
4. Kim Nilsson (K)
5. Timo Lahti
6. Daniel Henderson
7. Tomasz Gapinski

Lagledare: Peter Jansson & Emil Lindqvist

Lagkapten Kim Nilsson:

”- Nu känns det verkligen som att det är på riktigt och speciellt idag då vi kan skapa oss bra förutsättningar. Vi vet om att det är tufft i Västervik så vi måste försöka få med oss ett övertag dit. Det gäller att alla får det att stämma ikväll. Västervik har ett bra lag och jag tror att det har det starkaste laget på pappret som de kan mönstra i Hallstavik. De brukar hitta runt bra på vår hemmabana så det gäller att vi är med från början och ser till att de inte hittar rätt.”

Lagledare Peter Jansson:

”- Vi är väldigt taggade och fokuserade på den här uppgiften. Västervik har ett bra speedwaylag med många unga och hungriga killar. De slog oss med två poäng sist och har med sig samma förare som då samtidigt underpresterade vi rejält på några positioner men det kommer inte upprepas ikväll. Vi måste få till jämnheten då det är vår styrka och alla måste prestera på max nu när det är slutspel. Vi har hittat mer rätt med laget under slutet av säsongen och går in i slutspelet med en bra form.”

Kom och stötta Rospiggarna i slutspelet. Ditt stöd är ovärderligt i kampen om en av semifinalplatserna!

Förboka dina biljetter redan nu via tickster.com

Biljettlänk: https://secure.tickster.com/sv/fx67y5bepfmbl0x/products

Varmt välkomna till Credentia Arena!

Var med och utse matchens bästa rospiggsförare!

På Rospiggarnas facebooksida kan du vara med och utse vem som var ”Matchens Rospigg” under matchens gång. Diplomet delas ut till den föraren som ni fans har röstat fram till matchens bästa rospiggsförare. Omröstningen startar efter heat 7 och stängs när matchen är avslutad. Den föraren som har fått flest antal röster när omröstningen stängs koras till ”Matchens Rospigg”.

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Hallstavik kommer tävlingen sändas live på cmore.se. För att kunna se matchen via C More måste man teckna månadsabonnemanget ”C More Plus” för 299kr/månad.

Länk till C More:s livesändning: https://www.cmore.se/sportEvent/m-d906afdc84cb49c094ae

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas facebooksida.

Tävlingen startar klockan 19:00.

Dela nyheten: